Dubbelt upp för IFK Malmö

IFK Malmö tog på söndagen sin tredje raka seger i division 1 Södra då man fullständigt krossade Alstermo IF deras egen gruva. I en på förhand mycket svår bortamatch kunde "gulingarna" vinna med hela 28-14 (13-5).

Vi började mycket starkt defensivt samtidigt som vi satte våra lägen. Första Alstermo-målet lät vänta på sig till 16.42 in i matchen. Och då vi dessförinnan hade gjort sju mål så såg det mycket ljust ut för vår del.

Deras första mål kom för övrigt på straff genom Mikael Johansson. Sedan satte de ytterligare en straff och lyckades göra tre spelmål före pausvilan. Själva hade vi gjort 13 mål och hade en solklar ledning.

Matchen kändes i det läget tämligen avgjord. Visst har det hänt förr att ett lag tappat en ledning på åtta mål, men så säkert som det såg ut den här eftermiddagen så ansåg vi risken i det närmaste minimal.

Den andra halvleken var sedan inte mycket sämre än den första och vi kunde till slut dra ifrån till slutresultatet 28-14. Visserligen blev det "bara" 15-9 i andra, men det räckte gott och väl för vår del.

Åtta gula supporters, inklusive ifkmalmo.coms utsände, hade tagit sig till Mötesplats Alstermo den här söndagseftermiddagen.

De fick åter se Tomas Drivstedt göra en riktig kanonmatch. Med en räddningsprocent på nära 59 och endast 14 insläppta mål, spikade han stundtals igen totalt. Detta till trots så var procenten något högre förra veckan i Karlskrona då den landade på 62,5.

Priset till matchens lirare gick dock till en annan "guling". Dansken Johnni Pedersen har kommit tillbaka starkt efter sin skada och var suverän i försvarsspelet. Till detta lade han fyra egna pytsar.

Nu är det bara tre dagar kvar till nästa match mot IFK Kristianstad och jag kan tänka mig att de två träningarna som skall avverkas före blir relativt lugna. Det är nämligen några småskavanker som behöver rehabiliteras efter dagens match.

Hometeam: ALSTERMO IF
Hometeam form: –
Awayteam: IFK MALMÖ
Awayteam form: –
Scorehalf: 5-13
Scorefull: 14-28
Arena: Mötesplats Alstermo
Crowd: 230
Referee: Håkan Josefsson, Halmstad, Tony Rimstedt, Halmstad
Goal: –
Homewarning: Fredrik Wärn 3, Jonas Jonasson 2, Fredrik Brokopp
Home sent of: Fredrik Wärn
Homempv: Mats Thomasson
Awaympv: Johnni Pedersen
Hometeam Squad: Jesper Törnkrantz
Joakim Wensby

Peter Allgurin
Mats Thomasson
Simon Williamsson
Jonas Jonasson
Mikael Johansson
Henrik Nordenberg
Henrik Moberg
Fredrik Brokopp
Per Svensson
Fredrik Wärn
Jacob Oskarsson
Hometeam Sub: Fredrik Wärn 2
Mats Thomasson 2
Mikael Johansson 2 (2)
Per Svensson 2
Peter Allgurin 2
Simon Williamsson 2
Fredrik Brokopp
Jonas Jonasson
Awayteam Squad: Tomas Drivstedt
Sinisa Strmecki

Theis Husfeldt
Jonas Jensen
Daniel Hedlund
Fredrik Koos
Daniel Thysell
Rickard Roos
Johnni Pedersen
Trond Förde Eriksen
Niclas Ljungqvist
William Magnusson
Awayteam Sub: Theis Husfeldt 7 (4)
Johnni Pedersen 4
Jonas Jensen 4
Daniel Hedlund 3
Trond Förde Eriksen 3
Daniel Thysell 2
Niclas Ljungqvist 2
William Magnusson 2
Fredrik Koos