Gul vinst i testmatch

Det viktigaste med en testmatch är att se vad provspelare går för i matchsituationer. Men trots detta lade division 2-klubben IFK Malmö manken till och fick till slut in ett 2-1-mål i lördagens match mot Limhamns IF från trean.

Med tanke på vad det var för en typ av match var det väl knappast av någon större akademisk betydelse. Desto viktigare att IFK-ledningen fick de beskeden som man ville ha av de fem provspelarna.

– Jag kan säga som så att jag nu i stort sett vet vilka spelare som jag vill ha till föreningen. Men något mer än så tänker jag inte ta och avslöja, sade Anders Grimberg, tränare i IFK Malmö, till ifkmalmo.com.

En som bör ha stärkt sina aktier efter lördagens match är anfallaren Martin Lundgren från Ystads IF. Med kvarten kvar att spela snappade han i brösthöjd upp en enastående chipp utav Zoran Jovanovic. Lundgren drog till direkt på volley och 2-1 var ett faktum.

IFK Malmö hade mycket boll, men detta till trots så skapade man förvånansvärt lite framåt. Detta till följd av att Limhamns IF satsade på ett oerhört lågt försvarsspel som effektivt stoppade de flesta attackerna.

– Vi var ute efter att ha mycket bollinnehav. Det fick vi också, vi hade till och med enormt mycket av det, men skapade inte de där rejäla målchanserna som jag på förhand trodde att vi skulle göra, menade Anders Grimberg.

Sedan var också resultatet något i underkant
– Ja, jag tycker nog att vi skulle vunnit med något mål mer. De gjorde också mål på deras i princip enda målchans, men snyggt var det.

FOTNOT. Läs även "Anders Grimberg om provspelarna".

IFK Malmö – Limhamns IF 2-1 (0-1)

Arena: Malmö Stadion, plan 4
Publik: 125
Domare: Mohammed Culum, Malmö
Mål: 0-1 (30) Ken Hansson, 1-1 (60) Zoran Jovanovic, 2-1 (75) Martin Lundgren
Varningar: Philip Brandgård (IFK)

IFK MALMÖ (4-4-2)

Magnus Ringdahl

Ali Jasim
Michal Aksamit
Philip Brandgård
Mahmod Khattab

Haris Xhemajli
Ebongue Donald Bayong
Zoran Jovanovic
Almir Buhic

Migjen Shaqiri
Martin Lundgren

Avbytare

Azeem Razwan (Migjen Shaqiri 46)
Blerim Mullici (Haris Xhemajli 46)
Lirim Sali (Mahmod Khattab 46)