Nödvändig seger för IFK Malmö

Det blev seger, och en helt nödvändig sådan för IFK Malmö i division 1 Södra, då man på söndagseftermiddagen besegrade H 65 i den nya och fina Björkvikshallen i Höör, med 25-23 (13-15).

Enda likheten med förra matchen mot IFK Trelleborg som var en jämn, tuff och bra match, var att även detta kom att bli en tämligen jämn historia.

För övrigt var detta nämligen en tämligen dålig match, och de första 22 minuterna var näst intill katastrofalt dåliga av det för dagen vitklädda IFK Malmö, som hamnade i underläge med 9-14.

Försvarsspelet var obefintligt och Sinisa Strmecki som började i holken noterades endast för två räddningar på dessa 22 minuter.

Nåväl, några bra byten av Dragan Brljevic där Tomas Drivstedt kom in i holken och lyckades fånga några bollar, samt några förändringar i positionerna i försvarsspelet, gjorde att vi kunde jobba oss in i matchen de sista åtta minuterna fram till 13-15 i halvtid.

Andra halvlek började ungefär som den första slutade, och efter tio minuter hade vi vänt på kuttingen och tagit ledningen med 19-17.

Sedan hade vi goda chanser att skaka av oss H 65, men vi lyckades inte dryga ut ledningen, utan behöll istället det försprång som vi skaffade oss i början av andra halvlek fram till slutsignalen.

Bäst i IFK, och på plan, var playmakern Johnni Pedersen som gjorde en utmärkt match såväl i försvars- som i anfallsspelet. Bra betyg även till Mads Isbrand, främst för hans andra halvlek, då han gjorde några viktiga mål och höll ett bra tempo i spelet.

Två käcka gossar gjorde hundraprocentiga insatser idag, och det var herrar Roos och Koos som inte missade ett enda skott, förvisso idag med ganska lite speltid, men herrarna gjorde ändå viktiga mål. Och bättre än hundra procent blir det inte.

Rickard Roos bidrog även, som vanligt är man böjd att säga, en del defensivt, vilket man kanske inte direkt trodde när denna säsongen började. Kul!

På onsdag möter vi Kärra HF hemma i Baltiska Hallen, och minst en poäng i den matchen så blir det en helt avgörande match om en plats i allsvenskan då vi möter Olympic/Viking i Helsingborg onsdagen den 14 december.

Hometeam: H 65
Hometeam form: –
Awayteam: IFK MALMÖ
Awayteam form: –
Scorehalf: 15-13
Scorefull: 23-25
Arena: Björkvikshallen
Crowd: 242
Referee: Niclas Persson, Kristianstad, Mikael Svensson, Hässleholm
Goal: –
Homewarning: Jakob Norlöv
Home sent of: –
Homempv: Petter Rankell
Awaympv: Johnni Pedersen
Hometeam Squad: Petter Rankell
André Olsson

Daniel Gustavsson
Jakob Norlöv
Darryl McCormack
Stefan Jonsson
Lee Scofield
Niklas Abrahamsson
Alfred Lindskog
Niklas Breisner
Carl-Christian Olsson
Michal Jablonski
Johan Börjesson
Dan Wallin
Hometeam Sub: Darryl McCormack 6
Johan Börjesson 4 (2)
Michal Jablonski 3
Carl-Christian Olsson 2
Daniel Gustavsson 2
Niklas Abrahamsson 2
Niklas Breisner 2
Stefan Jonsson 2
Awayteam Squad: Tomas Drivstedt
Sinisa Strmecki

Theis Husfeldt
Jonas Jensen
Daniel Hedlund
Fredrik Koos
Daniel Thysell
Rickard Roos
Johnni Pedersen
Trond Förde Eriksen
Niclas Ljungqvist
Mads Isbrand
William Magnusson
Awayteam Sub: Theis Husfeldt 7 (5)
Jonas Jensen 4
Johnni Pedersen 3
Mads Isbrand 3
Trond Förde Eriksen 3
Daniel Hedlund 2
Fredrik Koos
Niclas Ljungqvist
Rickard Roos