IFK Malmö i samarbete med Håkanstorp

Många damfotbollsföreningar har två eller flera seniorlag i seriespel. Men istället för att ta och starta upp varsitt andralag har division 4-klubben IFK Malmö och Håkanstorps BK, nykomlingar i tvåan nästa säsong, nu bestämt sig för att göra gemensam sak.

Det kommer visserligen inte att startas något nytt lag. Men det är tänkt att spelarna skall kunna gå fritt emellan klubbarna under säsongen, bland annat för att täcka upp vid skador och sjukdomar.

– Vi vet ännu inte exakt hur trupperna kommer att se ut. Men målsättningen är solklar. IFK Malmö skall vinna division 4 och Håkanstorp skall klara sig kvar i tvåan, fastslår Erling Nilsson, tränare i IFK Malmö, till ifkmalmo.com.

Tillsammans med nye Håkanstorps BK-tränaren, Mats Malm, den gångna säsongen tränare för Malmö DFF:s division 2-lag, har Erling Nilsson lagt upp riktlinjerna för det nya samarbetet.

– Jag känner honom sedan tidigare och vi är båda fast övertygade om att det skall bli något bra utav detta. Samtliga tjejer har också ställt sig positiva till samarbetet som kommer att gynna båda föreningarna, kommenterar Erling Nilsson.