IFK Malmö vann i årsdebuten

En riktigt bra avslutande halvtimme i den första halvleken gav två mål för IFK Malmö och så småningom också segern med 2-1 i årets första träningsmatch där man mötte division 2-kollegan Lunds BK på Klostergårdens konstgräsplan.

– Man skall ta det för vad det är. Men vi siktar givetvis på seger i alla matcher som vi ställer upp i och därför var det också skönt att få inleda året med en vinst, sade en nöjd Anders Grimberg, tränare i IFK Malmö, till ifkmalmo.com.

Den första kvarten var annars allt annat än bra av IFK Malmö. Man fick inte alls igång sitt spel och detta i kombination med dålig aggressivitet gjorde att Lunds BK i det läget, hade ganska bra kontroll över matchen.

Denna svaga öppning kom också att kosta "Malmögulingarna" ett baklängesmål redan i den nionde minuten. LBK-anfallaren Fredrik Karlsson kunde retfullt enkelt skicka en frispark rakt igenom IFK-muren och 1-0 var ett faktum.

– Det är definitivt tabu att släppa in ett mål på det viset. Man kan inte bara titta på när saker sker för då släpper man också in sådana här onödiga mål. Men som tur var blev det nog lite av en väckarklocka för oss, menade Anders Grimberg.

Några minuter till dröjde det visserligen innan IFK Malmö fick spelet att stämma. Men när det väl gjorde det så presterade man faktiskt en stundtals riktigt fin fotboll under den återstående halvtimmen av första halvlek.

Det potentiella nyförvärvet, mittfältaren Alexander Nunez, från Höllvikens GIF, hade bra fart under fötterna och låg bakom mycket i det offensiva spelet. Han hade också ett finger med i båda målen.

Först lade han hörnan som banade vägen för Michal Aksamits 1-1 i den 25:e minuten. Vid 2-1-målet, 13 minuter senare, stod han för passningen till Karim El hage, som sedermera slog inlägget fram till kallt avslutande Migjen Shaqiri.

– Två fina mål där särskilt det andra av Migjen Shaqiri var en riktig delikatess. Lite synd bara att vi inte också fick sätta någon av de chanserna som vi hade i den andra halvleken, sade IFK-tränaren Anders Grimberg.

Någon andra halvlek blev det dock inte för Alexander Nunez, inte den här gången. Med endast några minuter kvar till pausvila så var olyckan framme med en stukad fot som facit. Han fortsatte halvleken ut, men var sedan tvungen att bryta.

Det syntes också sedan i spelet även om det endast vid några tillfällen osade riktigt hett nere hos Abdul Semwanga-Nyende, som hade bytt av Joakim Moberg i IFK-målet inför de avslutande 45 minuterna.

Abdul Semwanga-Nyende skötte det dock hur bra som helst vid de här situationerna och gav ett stabilt intryck. En annan som var duktig var i vanlig ordning, Robert Kjellin, på det centrala mittfältet.

– Vi var som bäst de 25-30 sista minuterna i första halvlek, sedan förrycktes spelet en aning av att det blev dålig kontinuitet på grund av de många bytena. Men jag tycker ändå att vi kändes som det starkare laget, sammanfattade Anders Grimberg.

Text: Michael Lindholm

Hometeam: LUNDS BK
Hometeam form: 4-4-2
Awayteam: IFK MALMÖ
Awayteam form: 4-4-2
Scorehalf: 1-2
Scorefull: 1-2
Arena: Klostergårdens IP
Crowd: 70
Referee: Roger Persson, Kristianstad, Leif Porsebäck, Hässleholm, Rolf Johansson, Hässleholm
Goal: 1-0 (9) Fredrik Karlsson, 1-1 (25) Michal Aksamit, 1-2 (38) Migjen Shaqiri
Homewarning: –
Home sent of: –
Homempv: –
Awaympv: –
Hometeam Squad: Fredrik Aronsson

Martin Rudolfsson
Martin Arnoldsson
Tim Strömberg
Mahmod Khattab

Henrik Danielsson
Tom Hansson
Lars-Göran Algerbo
Marcus Winqvist

Johan Blomberg
Fredrik Karlsson
Hometeam Sub: Felix Narin (Lars-Göran Algerbo 46)
Johannes Blomstrand (Henrik Danielsson 65)
Christian Nnaji (Tom Hansson 75)
Giri Kokai (Fredrik Karlsson 75)
Anders Tengner (Martin Rudolfsson 83)
Robin Oddmo (Marcus Winqvist 83)
Daniel Svensson (målvakt)
Awayteam Squad: Joakim Moberg

Philip Brandgård
Michal Aksamit
Jörgen Svensson
Karim El hage

Migjen Shaqiri
Robert Kjellin
Alexander Nunez
Zoran Jovanovic

Martin Abrahamsson
Martin Lundgren
Awayteam Sub: Abdul Semwanga-Nyende (målvakt, Joakim Moberg 46)
Ali Jasim (Philip Brandgård 46)
Blerim Mullici (Migjen Shaqiri 46)
Fisnik Alaj (Martin Abrahamsson 46)
Haris Xhemajli (Alexander Nunez 46)