Ny match mot Frem för IFK Malmö

Det har blivit en tradition för IFK Malmö att tidigt på försäsongen åka över till Danmark för att möta division 1-klubben BK Frem. När lagen på lördagen drabbar samman i Club Danmark Hallen är det femte mötet under de sex senaste åren.

Startelvan (4-4-2): Joakim Moberg – Ali Jasim, Philip Brandgård, Jörgen Svensson, Karim El hage – Fisnik Alaj, Michal Aksamit, Robert Kjellin, Blerim Mullici – Zoran Jovanovic, Martin Lundgren. Avbytare: Ahmed Tamim, Azeem Razwan, Haris Xhemajli, Lirim Sali, Migjen Shaqiri, Abdul Semwanga-Nyende (målvakt).

Aktuellt: Såväl lagkaptenen Martin Abrahamsson, som det potentiella nyförvärvet, Alexander Nunez, saknas av familjeskäl, då IFK Malmö på lördagen åker över Öresundsbron för att möta BK Frem.

Dessutom kan Daniel Jovanovic och Nana Piesie, som också var borta mot Lunds BK, inte heller spela. Jovanovic den yngre har inte längre någon känning av sin vadskada, men har istället gått och blivit sjuk. Piesie har fortfarande ont i baksidan av låret.

Anders Grimberg, tränare i IFK Malmö: Det här blir ett riktigt kraftprov för oss. Vi har så pass många spelare borta och det är dessutom ett mycket bra danskt division 1-lag som vi möter, så det blir verkligen upp till bevis.

Utan tvivel kommer detta att bli en riktig kämparmatch och det skall bli roligt att se vilka som står upp och jobbar hårt. Det är ett ypperligt tillfälle för dem som inte brukar starta, att få möjlighet att spänna sina muskler, och helt enkelt visa vad de går för.