Det var inte precis något värmande spel som IFK Malmö bjöd på i träningsmatchen mot division 3-nykomlingen Stavsten/Ymor FK. Någon fara för segern var det dock aldrig, utan "gulingarna" kunde vinna enkelt med 4-1.

Hittills har "di gules" tränare Anders Grimberg kunnat ta och kvittera ut det ena positiva kvittot efter det andra. Men efter lördagens match mot nya konstellationen, Stavsten/Ymor, var det nog snarare tvärtom.

– Det stort sett enda som jag kan vara nöjd med är att vi vann. Vi gjorde också fyra riktigt snygga mål, men annars kom vi inte upp i mer än femtio procent av vår kapacitet, sade Anders Grimberg, tränare i IFK Malmö, till ifkmalmo.com.

Matchen kunde annars inte ha fått en bättre start. Uret hade inte hunnit upp till tre minuter när stortalangen Zoran Jovanovic påpassligt höll sig framme och petade in bollen efter en målvaktsretur.

IFK Malmö fortsatte att förvalta sina chanser och den första halvtimmen var avsluten i stort sett hundraprocentiga. Bröderna Jovanovic stod för tre av de fyra målen, sedan Zoran också gjort 4-0 och Daniel 2-0. Nyförvärvet Martin Lundgren noterades för 3-0.

– Ja, det var väl kanske också positivt att vi var så effektiva inledningsvis. Men där kan vi sluta prata saker som var bra. För sedan skapade vi faktiskt inte så många chanser under resten av matchen, suckade Anders Grimberg.

Mycket var det som inte satt där det skulle i IFK Malmö. Det var sällan som mer än tre passningar i rad hittade rätt adress. Och om de mot förmodan gjorde det så var det för sent för att det skulle utmynna i någon farlighet.

De gula spelarna agerade nämligen också alldeles för långsamt under stora delar av matchen. Visst hände det att man blixtrade till, men då var det snarare en individuell prestation än kollektivet.

– Vi stod på hälarna och spelade boll. Det går inte att göra det mot ett hungrigt division 3-lag, som inte vill något annat än att försöka besegra oss. Och det lyckades de också med i andra halvlek, sade Anders Grimberg.

En förklaring kan vara att IFK Malmö ännu är inne i en väldigt tung träningsperiod.
– Det såg riktigt segt ut på många håll idag (läs lördag), men nu skall vi skifta till hög intensitetsträning så att killarna kan få lite rappa ben.

– Ändå är det inget som ursäktar att spelarna inte satte till ordentligt i närkamperna och hade otroligt många tekniska fel. Jag tror faktiskt inte att det var många dueller som vi vann i den här matchen.

Text: Michael Lindholm

Hometeam: IFK MALMÖ
Hometeam form: 4-4-2
Awayteam: STAVSTEN/YMOR FK
Awayteam form: –
Scorehalf: 4-0
Scorefull: 4-1
Arena: Malmö Stadion, plan 4
Crowd: 30
Referee: Martin Johnsson, Malmö, Patrik Magnetorp, Lund, Ola Möller, Hjärup
Goal: 1-0 (3) Zoran Jovanovic, 2-0 (18) Daniel Jovanovic, 3-0 (29) Martin Lundgren, 4-0 (30) Zoran Jovanovic, 4-1 (74) Dezair Idrizi
Homewarning: Zoran Jovanovic 2, Migjen Shaqiri, Philip Brandgård
Home sent of: Zoran Jovanovic
Homempv: –
Awaympv: –
Hometeam Squad: Joakim Moberg

Ali Jasim
Philip Brandgård
Jörgen Svensson
Karim El hage

Martin Abrahamsson
Robert Kjellin
Alexander Nunez
Daniel Jovanovic

Zoran Jovanovic
Martin Lundgren
Hometeam Sub: Michal Aksamit (Alexander Nunez 53)
Lirim Sali (Karim El hage 54)
Migjen Shaqiri (Martin Lundgren 64)
Nana Piesie (81)
Haris Xhemajli (Daniel Jovanovic 82)
Azeem Razwan
Abdul Semwanga-Nyende (målvakt)
Awayteam Squad: –
Awayteam Sub: –