Grimberg: Södra favorit om jag måste tippa!

Då var det dags för en ny säsong som vi känner en riktigt stor revanschlust inför. Våra träningsförhållanden har varit väldigt bra denna stränga vinter som faktiskt ännu inte har velat ge med sig riktigt.

Truppen har också varit relativt skonad ifrån influensa och förkylningar så vi har kunnat konditionsträna med i stort sett samtliga spelare på plats under större delen av vintern.

Att vi klarade division 2-kontraktet i den allra sista omgången 2005 var otroligt viktigt för IFK Malmös framtid.

Vi har nu många ungdomar som redan har spelat division 2-matcher trots sin ringa ålder. Erfarenheten kan hos vissa spelare redan i år bli en positiv sak för laget.

Fyra nyförvärv med både rutin och division 2-kaliber, kommer att förstärka oss på planen och i omklädningsrummet.

 • Magnus Ringdahl tar upp kampen med Joakim Moberg om platsen mellan stolparna.
 • Philip Brandgård med sin aggressiva spelstil och snabbhet, ger oss stabilitet i backlinjen.
 • Alexander Nunez är erfaren och är dessutom en bra passningsspelare.
 • Martin Lundgren ger oss den styrka och tyngd i vårt anfallsspel som vi saknade i fjol.

  Våra träningsmatcher har inte varit så många, endast åtta stycken. Vi har haft bra motstånd, och resultaten och spelet, har sett bra ut.

  Detta säger jag fast att vi har släppt in 17 mål på åtta matcher. Då ska vi dock inte glömma att vi har gjort 27 mål på dessa matcher. Således måste vi jobba hårt med det defensiva spelet.

  I år blir det intressanta derbyn mot både Kirseberg IF och Malmö Anadolu BI. Jag tror att alla tre Malmölagen kommer att klara sig bra i årets serie. Det är svårt att utse någon favorit, men skulle jag vara tvungen skulle det bli Helsingborgs Södra BIS.

  Vi i IFK Malmö kommer definitivt att bli bättre placerade i år, än det föregående. Detta baserar jag på att vi har en bättre trupp i år och fyra bra nyförvärv.

  Jag och min assisterande tränare, Mikael Svensson, är som vanligt optimistiska och har en stor tro på denna intressanta fotbollssäsong.

  Med hopp om en bra fotbollssäsong,
  Anders Grimberg, tränare i IFK Malmö