Inför Onslunda IF 1 – IFK Malmö

Uppskjutna matcher har under våren nästan hört till vardagen för division 4-klubben IFK Malmö. Men klockan 14:00 på lördagen blir det i varje fall äntligen seriepremiär då "gulingarna" åker till Onslunda för match mot Onslunda IF 1.

Startelvan (4-4-2): Malin Strömstedt – Matilda Johansson, Emma Dahlstrand, Pernilla Frösslund, Isabell Bohlin – Jenny Malmström, Hanna Nilsson, Emelie Jansson, Jenny Olsson – Emelie Andersson, Linn Olsson. Avbytare: Marie Persson.

Aktuellt: Innermittfältaren Anna Arnesson och anfallaren Sandra Möller är fortfarande sjuka. Och då Ida Rahn Johansen, Carolina Videla, Johanna Gustavsson och Karolina Nilsson är med i Håkanstorp så är IFK Malmö bara tolv spelare mot Onslunda.

Erling Nilsson, tränare i IFK Malmö: Nu är det äntligen seriestart för IFK Malmös damlag. Men med tanke på de lite dåliga förberedelserna med uppskjutna matcher så är jag lite osäker på var vårt lag står.

Trots att vi saknar en hel del spelare så tycker jag ändå att vi har ett starkt lag och vi åker till Onslunda för att vinna matchen. Det måste vi nämligen göra om vi ska kunna vara med och kämpa om seriesegern med IFK Trelleborg.

Årets serie verkar vara jämn, men IFK Trelleborg med sina nyförvärv är klar favorit och det är skönt att vi kan slå ur underläge. Samträningen med Håkanstorp har gjort att många spelare har höjt sig ett snäpp och jag hoppas att detta skall ge resultat.