IFK Malmö kom starkt tillbaka

Länge såg det ut som att IFK Malmö skulle gå poänglösa från toppmatchen mot Lunds BK på Klostergården. Men ännu en gång tog "Malmögulingarna" sig samman och kvitterade till 2-2 i den 85:e minuten.

Spelmässigt sett var IFK Malmö överlägset åtminstone i 80 av de 90 minuterna. Men med tanke på "Krubbans" drömstart med 1-0 i den 4:e och 2-0 i den 24:e minuten så skall ändå "di gule" vara tacksamma över poängen.

– Det var starkt av killarna att komma igen efter den tunga starten. Men vi skall bara vara nöjda med poängen, definitivt inte med utdelningen, summerade också Anders Grimberg, tränare i IFK Malmö, till ifkmalmo.com.

Han kunde se tillbaka på en match där hans lag i princip tog i taktpinnen så snart Lund hade gjort 1-0. Ett mål där Johan Blomberg blev friställd och sedan också fick träff efter ett långt inkast från vänster, signerat Marcus Winqvist.

Då hade det gått drygt tre minuter på matchklockan. Två minuter senare hade LBK i och för sig ett gyllene läge att även sätta dit 2-0, men den gången slutade Blombergs skott lite snöpligt i ribban.

– Vi hade lovat varandra att vara noggranna på andrabollarna, men ändå var det på ett sådant läge som de satte dit 1-0. Det var precis den starten som vi inte skulle få i den här matchen, menade Anders Grimberg.

Ändå repade IFK Malmö snabbt mod och hade tre frilägen inom loppet av en kvart. Men inte någon av gångerna lyckades anfallaren Martin Lundgren överlista LBK-målvakten Fredrik Aronsson.

Men som så många gånger förr när ett lag legat på så kunde Lunds BK kontra friskt. Och i den 24:e minuten resulterade det i en frispark från 25 meter som skyttekungen Fredrik Karlsson kunde skruva in bakom Magnus Ringdahl, debutant i IFK-målet.

– Det var bra skruv på den, en riktig "rökare", men 19 av 20 gånger så kniper Magnus Ringdahl sådana frisparkar. Otur för oss att han skulle reagera något sent den här gången, förklarade Anders Grimberg.

IFK-anfallaren Martin Lundgren skulle dock få en ny möjlighet drygt nio minuter före pausvilan. Och den här gången tog han verkligen tillvara på chansen. Med en riktig stänkare från nära håll, direkt på volley, så satte han dit reduceringen till 1-2.

– Viktigt att vi fick gå in i paus med känslan att vi fortfarande var med i matchen på allvar. Det hade varit betydligt tyngre om 0-2 också hade stått sig halvleken ut, sade Anders Grimberg.

Nu var det i stort sett IFK Malmö för hela slanten efter andhämtningen. Men då tiden bara gick och kvitteringen uteblev så började till och med de mest trogna "gulingarna" misströsta och söka sig bort från arenan.

Kvitteringen skulle dock komma till sist. En målvaktsretur efter skott av pigge inhopparen Blerim Mullici (vem annars?), letade sig fram till Martin Abrahamsson, som kunde peta in bollen med fem minuter kvar att spela.

Lagkapten Abrahamsson var också matchens lirare i IFK Malmö. Han gjorde sin absolut bästa match så här långt den här säsongen och styrde mittfältet tillsammans med Robert Kjellin och Michal Aksamit.

– Sedan får man inte glömma Jörgen Svensson som aldrig gör en dålig match. Men det här var annars en väldigt stark kollektiv insats där vi nog hade kunnat avgöra om vi bara hade fått tio minuter till, trodde Anders Grimberg.

Han utvecklade sitt resonemang.
– De gick på benen och var duktigt trötta på slutet. Hade vi som sagt bara haft några minuter till på oss så är jag övertygad om att vi hade kunnat åka hem med tre poäng.

Efter tre spelade omgångar (bortsett från den uppskjutna matchen Gantofta-Höllviken) så är IFK Malmö tvåa på fem poäng. Det är bara en poäng mindre än tabellettan Malmö Anadolu BI, men också samma som Helsingborgs Södra BIS och Lunds BK.

Text: Michael Lindholm

Hometeam: LUNDS BK
Hometeam form: 4-4-2
Awayteam: IFK MALMÖ
Awayteam form: 4-4-2
Scorehalf: 2-1
Scorefull: 2-2
Arena: Klostergårdens IP
Crowd: 331
Referee: Mats Hansson, Tygelsjö, Curt Lund, Trelleborg, Martin Hemström, Vellinge
Goal: 1-0 (4) Johan Blomberg, 2-0 (24) Fredrik Karlsson, 2-1 (36) Martin Lundgren, 2-2 (85) Martin Abrahamsson
Homewarning: –
Home sent of: –
Homempv: Fredrik Karlsson
Awaympv: Martin Abrahamsson
Hometeam Squad: Fredrik Aronsson

Martin Rudolfsson
Pontus Jarnlo
Martin Arnoldsson
Mahmod Khattab

Robin Oddmo
Tom Hansson
Felix Narin
Marcus Winqvist

Fredrik Karlsson
Johan Blomberg
Hometeam Sub: Jesper Rendin (Robin Oddmo 56)
Johannes Blomstrand (Fredrik Karlsson 81)
Christian Nnaji (Marcus Winqvist 88)
Tim Strömberg
Marcus Dubré (målvakt)
Awayteam Squad: Magnus Ringdahl

Ali Jasim
Philip Brandgård
Jörgen Svensson
Karim El hage

Martin Abrahamsson
Michal Aksamit
Robert Kjellin
Alexander Nunez

Zoran Jovanovic
Martin Lundgren
Awayteam Sub: Blerim Mullici (Alexander Nunez 72)
Migjen Shaqiri (Philip Brandgård 80)
Daniel Jovanovic
Fisnik Alaj
Joakim Moberg (målvakt)