Total dominans av IFK Malmö

Det tog nästan 38 minuter innan "gulingarna" lyckades spräcka nollan. Men när det väl var gjort så bjöd IFK Malmö publiken på ytterligare fyra mål och kunde därmed vinna söndagens match i division 4 Södra mot Hörby FF med hela 5-0.

Erling Nilsson, tränare i IFK Malmö:

Jag tycker att det var en bra match, där vi spelade riktigt bra fotboll och verkligen vågade rulla bollen inom laget. Visst borde vi kanske ha gjort fler mål, men det är inte så lätt att hålla koncentrationen uppe i alla lägen.

Samtidigt är det svårt att värdera en sådan här insats då man inte riktigt vet vad de här nya lagen i serien håller för klass. Men oavsett kan vi inte mer än att göra vårt jobb och man vinner inte en match på beställning.

Hörby hade inte mer än en enda målchans på hela matchen. Därmed ställdes inte vår backlinje på några direkt svårare prov, men jag tycker ändå att det kändes ganska stabilt över hela linjen, med ett extra plus för Jenny Malmström.

IFK Malmö – Hörby FF 5-0 (2-0)

Arena: Malmö Stadion, plan 2
Domare: Rolf G Hansson, Malmö
Mål: 1-0 (38) Hanna Nilsson, 2-0 (41) Linn Olsson, 3-0 (48) Linn Olsson, 4-0 (52) Jenny Malmström, 5-0 (85) Johanna Gustavsson
Varningar: Ellen Lindvall (HFF)

IFK MALMÖ (4-4-2)

Annica Påhlsson

Veronica Hansson
Annica Flisbäck
Emma Dahlstrand
Matilda Johansson

Jenny Malmström
Johanna Gustavsson
Ida Rahn Johansen
Hanna Nilsson

Emelie Andersson
Linn Olsson

Avbytare

Malin Kjell (Emelie Andersson 19)
Emelie Jansson (Ida Rahn Johansen 68)
Marie Persson (Matilda Johansson 69)