Efter den första halvleken sÄ kan det inte ha varit mÄnga som trodde pÄ att IFK Malmö skulle kunna vÀnda och vinna den tidiga seriefinalen i damernas division 4 Södra mot favorittippade IFK Trelleborg.

Men en sista kraftanstrÀngning och nÄgra taktiska byten gav utdelning den sista halvtimmen dÄ underlÀge 0-2 blev till seger med 3-2.

– Det var otroligt starkt av tjejerna att vĂ€nda, sĂ€rskilt med tanke pĂ„ att det sĂ„g riktigt mörkt ut efter den första halvleken och att Ă€ven ett tredje baklĂ€ngesmĂ„l lĂ„g i luften, sade Erling Nilsson, trĂ€nare i IFK Malmö.

Det tog nÀmligen inte mer Àn en dryg kvart innan rutinerade skyttedrottningen Madelene Rengbo gav sitt IFK Trelleborg ledningen med 1-0 efter en kontring. Och det var just omstÀllningarna som "di gule" hade stora problem med.

Blott sju minuter senare var det dags igen och pÄ nytt var det Madelene Rengbo som stod för mÄlet, den hÀr gÄngen med ett skott utifrÄn kanten.

– Vi visste om hennes farlighet och sĂ„ lĂ„ngt hade vi stora problem med att fĂ„ stopp pĂ„ henne, förklarade Erling.

Men hela Trelleborg mattades efterhand och IFK Malmö gavs allt mer ytor. Valet av att gÄ ner pÄ en trebackslinje med Annica FlisbÀck, Nina Ericsson och Emma Dahlstrand till den andra halvleken gav ocksÄ mer kraft i det offensiva spelet.

1-2 stötte inhopparen Emelie Andersson in efter en tilltrasslad situation i den 60:e minuten och fem minuter senare var det kvitterat sedan Linn Olsson sprungit sig fri och enkelt rundat TrelleborgsmÄlvakten Felicia Zammal.

Med tre minuter kvar att spela fick IFK Malmö frispark 25 meter frÄn mÄl. Och nÀr Felicia Zammal gick nÄgot lÄngt ut sÄ tog Annica FlisbÀck ett steg tillbaka och prickade in bollen i det bortre hörnet.

– Det var en egendomlig match, men med tanke pĂ„ andra halvlek, dĂ€r vi dominerade helt och hĂ„llet, sĂ„ var segern fullt rĂ€ttvis, menade Erling Nilsson.

Desto mindre muntra miner var det i TrelleborgslÀgret.
– Tjejerna blev tyvĂ€rr skĂ€rrade och tappade allt sedan IFK Malmö gjort sitt första mĂ„l. Det var riktigt onödigt med tanke pĂ„ att vi Ă€gde matchen i 60 minuter, sade Ulf Bengtsson, trĂ€nare i IFK Trelleborg.

BÀst i Trelleborg var mittbacken Kristina Malmström, medan det var kollektivet som glÀnste i IFK Malmö.

IFK Malmö – IFK Trelleborg 1 3-2 (0-2)

Arena: Malmö Stadion, plan 2
Domare: Vedat Ömer, Malmö
MÄl: 0-1 (18) Madelene Rengbo, 0-2 (25) Madelene Rengbo, 1-2 (60) Emelie Andersson, 2-2 (65) Linn Olsson, 3-2 (87) Annica FlisbÀck
Varningar:

IFK MALMÖ (4-4-2)

Annica PĂ„hlsson

Veronica Hansson
Annica FlisbÀck
Emma Dahlstrand
Ida Rahn Johansen

Jenny Malmström
Johanna Gustavsson
Nina Ericsson
Hanna Nilsson

Linn Olsson
Carolina Videla

Avbytare

Malin Kjell (Veronica Hansson 46)
Emelie Andersson (Carolina Videla 59)
Jenny Olsson (Malin Kjell 70)
Matilda Johansson