Gul seger i seriefinalen

Efter den första halvleken så kan det inte ha varit många som trodde på att IFK Malmö skulle kunna vända och vinna den tidiga seriefinalen i damernas division 4 Södra mot favorittippade IFK Trelleborg.

Men en sista kraftansträngning och några taktiska byten gav utdelning den sista halvtimmen då underläge 0-2 blev till seger med 3-2.

– Det var otroligt starkt av tjejerna att vända, särskilt med tanke på att det såg riktigt mörkt ut efter den första halvleken och att även ett tredje baklängesmål låg i luften, sade Erling Nilsson, tränare i IFK Malmö.

Det tog nämligen inte mer än en dryg kvart innan rutinerade skyttedrottningen Madelene Rengbo gav sitt IFK Trelleborg ledningen med 1-0 efter en kontring. Och det var just omställningarna som "di gule" hade stora problem med.

Blott sju minuter senare var det dags igen och på nytt var det Madelene Rengbo som stod för målet, den här gången med ett skott utifrån kanten.

– Vi visste om hennes farlighet och så långt hade vi stora problem med att få stopp på henne, förklarade Erling.

Men hela Trelleborg mattades efterhand och IFK Malmö gavs allt mer ytor. Valet av att gå ner på en trebackslinje med Annica Flisbäck, Nina Ericsson och Emma Dahlstrand till den andra halvleken gav också mer kraft i det offensiva spelet.

1-2 stötte inhopparen Emelie Andersson in efter en tilltrasslad situation i den 60:e minuten och fem minuter senare var det kvitterat sedan Linn Olsson sprungit sig fri och enkelt rundat Trelleborgsmålvakten Felicia Zammal.

Med tre minuter kvar att spela fick IFK Malmö frispark 25 meter från mål. Och när Felicia Zammal gick något långt ut så tog Annica Flisbäck ett steg tillbaka och prickade in bollen i det bortre hörnet.

– Det var en egendomlig match, men med tanke på andra halvlek, där vi dominerade helt och hållet, så var segern fullt rättvis, menade Erling Nilsson.

Desto mindre muntra miner var det i Trelleborgslägret.
– Tjejerna blev tyvärr skärrade och tappade allt sedan IFK Malmö gjort sitt första mål. Det var riktigt onödigt med tanke på att vi ägde matchen i 60 minuter, sade Ulf Bengtsson, tränare i IFK Trelleborg.

Bäst i Trelleborg var mittbacken Kristina Malmström, medan det var kollektivet som glänste i IFK Malmö.

IFK Malmö – IFK Trelleborg 1 3-2 (0-2)

Arena: Malmö Stadion, plan 2
Domare: Vedat Ömer, Malmö
Mål: 0-1 (18) Madelene Rengbo, 0-2 (25) Madelene Rengbo, 1-2 (60) Emelie Andersson, 2-2 (65) Linn Olsson, 3-2 (87) Annica Flisbäck
Varningar:

IFK MALMÖ (4-4-2)

Annica Påhlsson

Veronica Hansson
Annica Flisbäck
Emma Dahlstrand
Ida Rahn Johansen

Jenny Malmström
Johanna Gustavsson
Nina Ericsson
Hanna Nilsson

Linn Olsson
Carolina Videla

Avbytare

Malin Kjell (Veronica Hansson 46)
Emelie Andersson (Carolina Videla 59)
Jenny Olsson (Malin Kjell 70)
Matilda Johansson