Inför IFK Malmö – IK Pandora 1

Blott två dagar efter seriefinalen mot IFK Trelleborg är det på fredag dags för IFK Malmö att möta IK Pandora. Ett lag som i dagarna har förstärkt med 23-åriga Rebecca Mars, senast i Skillinge IF och 14-åriga Beatriz Andersson från Köpingebro IF.

Startelvan (4-4-2): Malin Strömstedt – Veronica Hansson, Annica Flisbäck, Emma Dahlstrand, Matilda Johansson – Jenny Malmström, Johanna Gustavsson, Ida Rahn Johansen, Hanna Nilsson – Emelie Andersson, Linn Olsson. Avbytare: Carolina Videla, Caroline Hjalmarsson, Jenny Olsson, Sandra Möller.

Aktuellt:

Erling Nilsson, tränare i IFK Malmö: Efter gårdagens tuffa match så är det viktigt att vi orkar ladda om. Vi lärde läxan mot Vången att det inte bara går att ställa ut skorna utan samtliga måste vara fokuserade från start och jobba stenhårt i 90 minuter.

Pandora har i veckan förstärkt med ytterligare två nya spelare. Och då de har visat att de har ambitioner att vara med i toppen av serien så vi måste prestera på samma nivå som igår mot Trelleborg för att kunna vinna matchen imorgon.

Jag vill passa på att berömma Annica Påhlssons insats igår. Hon gjorde några avgörande räddningar och speciellt räddningen på frisparken var spektakulär. Vi kommer att behöva henne i denna kanonform under året om vi ska kunna kämpa om seriesegern.