Mållös seriefinal på Rosengård

Det vägrar lossna riktigt ordentligt för IFK Malmö i Malmöderbyna. Men det sjunde försöket sedan Anders Grimberg kom som tränare till klubben resulterade åtminstone i den första poängen då lördagens seriefinal mot Malmö Anadolu BI slutade mållös.

Före dagens match hade nämligen de sex senaste mötena med andra Malmölag i division 2 Södra Götaland slutat med förlust för "gulingarna". Så även om det "bara" blev en poäng så var detta nog något av ett trendbrott.

– Skönt att få en poäng med sig från denna svåra bortamatch. Det var ju trots allt serieledarna som vi mötte och jag har ju heller aldrig varit med om att slå MABI i tävlingssammanhang, sade Anders Grimberg, tränare i IFK Malmö, till ifkmalmo.com.

För IFK Malmö var det faktiskt första gången i år som man gick mållösa av en fotbollsplan. Från och till har det varit rena målfesterna, men mot Malmö Anadolu ville det sig inte riktigt i anfallsspelet.

Det för eftermiddagen helgula Malmölaget hade mycket boll, men förmådde inte riktigt utnyttja det spelmässiga övertaget. På hela matchen skapade man endast två chanser värd namnet, mot MABI:s tre.

Fast det var ändå IFK Malmö som var närmast segern. Med dryga timmen spelad rann mittfältaren Migjen Shaqiri igenom, men MABI-målvakten Daniel Pode var med på noterna och motade närskottet.

– Vi hade lite större bollinnehav, men får man bara till det där lilla extra en enda gång i matchen, så kan man inte vara missnöjd med att få oavgjort. De saknade ju inte heller chanser, menade Anders Grimberg.

Redan efter 17 minuters spel så hade nämligen IFK-målvakten Magnus Ringdahl hunnit med en fotparad och en reflexräddning då han avvärjde två frilägen. Så värst mycket mer skulle det inte bli under matchen, men han var stabil och ingav lugn.

Sedan mardrömsöppningen med två insläppta mål efter 24 minuters spel mot Lunds BK så har Ringdahl hållit nollan i två hela matcher, samt 66 minuter, alltså sammanlagt 246 minuter.

– Det var gediget från förste till siste man idag (läs lördag) och vi visade väldigt goda linjer i vårt spel. Magnus Ringdahl var säkerheten själv där bak och även i övrigt hade vi en stabil backlinje, berömde Anders Grimberg.

Högerbacken Ali Jasim fick priset som matchens lirare och det var nog riktigt även om innermittfältarna Robert Kjellin och Michal Aksamit inte var långtifrån. Jasim drog dock på sig sin tredje varning och är avstängd kommande match.

Faktum är att IFK Malmö fortfarande är obesegrade efter fem matcher i Södertvåan. Något som också nästa helgs motståndare, nykomlingen Asmundstorps IF, som inlett med fem oavgjorda matcher, är.

– Det var helt okej med oavgjort mot MABI i en match där det egentligen var mer kamp än skönspel. Men nästa helg vill vi dock allt ha en vinst igen, avrundade IFK-tränaren Anders Grimberg.

Text: Michael Lindholm

Hometeam: MALMÖ ANADOLU BI
Hometeam form: 4-4-2
Awayteam: IFK MALMÖ
Awayteam form: 4-4-2
Scorehalf: 0-0
Scorefull: 0-0
Arena: Rosengårds Södra IP
Crowd: 452
Referee: Niklas Olsson, Ystad, Magnus Rasmusson, Sjöbo, Christian Andersson, Ystad
Goal: –
Homewarning: Baskim Sopi, Ercan Okur
Home sent of: –
Homempv: Baskim Sopi
Awaympv: Ali Jasim
Hometeam Squad: Daniel Pode

Adis Bektesevic
Baskim Sopi
Ercan Okur
Erol Demir

Fredrik Nilsson
Vladimir Kostic
Alvaro Olguin
Martin Ingelsson

Adem Özay
Tony Flygare
Hometeam Sub: Murat Kücükvardar (Vladimir Kostic 88)
Alban Jusufi
Johan Åkesson
Vedran Vucicevic
Philip Callington (målvakt)
Awayteam Squad: Magnus Ringdahl

Ali Jasim
Philip Brandgård
Jörgen Svensson
Alexander Nunez

Martin Abrahamsson
Michal Aksamit
Robert Kjellin
Migjen Shaqiri

Zoran Jovanovic
Martin Lundgren
Awayteam Sub: Blerim Mullici (Zoran Jovanovic 75)
Daniel Jovanovic
Fisnik Alaj
Joakim Moberg (målvakt)