Inför Hittarps IK – IFK Malmö

Senast det begav sig var på 90-talet. Men på onsdagen skall IFK Malmö åter spela i distriktsmästerskapet då man i den tredje omgången åker till Laröds IP för match mot division 5-klubben Hittarps IK.

Sedan Svenska Fotbollförbundet ändrade på reglerna är det nämligen bara lagen i allsvenskan och Superettan som är direktkvalificerade för Svenska Cupen. Övriga får försöka kvala sig dit via en kvartsfinalplats i DM (gäller för Skåne).

Truppen: Joakim Moberg, Magnus Ringdahl – Philip Brandgård, Michal Aksamit, Haris Xhemajli, Migjen Shaqiri, Zoran Jovanovic, Martin Abrahamsson, Karim El hage, Lirim Sali, Fisnik Alaj, Daniel Jovanovic, Ali Jasim, Alexander Nunez, Azeem Razwan, Nana Piesie.

Aktuellt: Blerim Mullici, Jörgen Svensson, Martin Lundgren och Robert Kjellin står över matchen mot Hittarps IK. De har istället fått ett individuellt träningsprogram som de kommer att köra efter på onsdagen.

Mikael Svensson, assisterande tränare i IFK Malmö: Det går inte att komma ifrån att det är ett lag från en lägre division som vi möter, men vi måste ändå gå in och sikta på att göra så bra ifrån oss som möjligt.

Vissa spelare får stå över matchen av olika anledningar, så det är en rejäl chans för de som har spelat lite mindre, att verkligen visa framfötterna. Men det gäller såklart att vi går in med fullt fokus och inte underskattar motståndet.