Knapp seger för IFK Malmö i DM

Det var verkligen med en hårsmån. Men trots att division 5-klubben Hittarps IK var nära en kvittering så lyckades IFK Malmö hålla undan och vinna med 3-2 då man trädde in i den tredje omgången i DM på konstgräset i Laröd.

– En sådan här match vinner vi sju dagar i veckan mot vilket division 5-lag som helst. Sedan kan man göra det på olika sätt och vi valde det nonchalanta, sade Anders Grimberg, tränare i IFK Malmö, till ifkmalmo.com.

Någon anledning att klaga på "gulingarnas" start fanns det dock inte. Matchuret hade inte hunnit upp till två minuter då Azeem Razwan nickade in 1-0 efter en tilltrasslad situation inne i straffområdet.

Men därefter var det slut på stora delar av intresset från IFK Malmös sida. Man tog det mycket bekvämt och verkade mer intresserade av att allt skulle vara så perfekt än att bara göra det enkla.

Tre minuter – mer tog det inte – innan det var kvitterat. Det gula försvaret var inte riktigt med på noterna och Samir Mujagic, Hittarps särklassigt bäste spelare, sprang sig fri och kunde enkelt rulla in kvitteringen bakom Joakim Moberg i IFK-målet.

– Vi får inte släppa till ett så billigt mål. Hade vi bara varit bättre fokuserade så hade det aldrig hänt, menade IFK-tränaren Anders Grimberg. Sedan var ju heller inte deras andra mål mycket bättre, även om det var riktigt snyggt.

Med lite drygt tio minuter kvar av den första halvleken kom så IFK Malmös andra mål. Daniel "Bato" Jovanovic gjorde bort några spelare och kunde skjuta in 2-1 i höjd med straffområdesgränsen.

Tjugo minuter återstod av matchen då lagkaptenen Martin Abrahamsson definitivt såg ut att sänka Hittarp med sitt 3-1-mål. Men Hittarp och Jonathan Svensson som slog till med ett skott från 20 meter behövde bara tre minuter på sig för att reducera.

– Så här kan det gå om man är överlägsna, men ändå spelar nonchalant. Lite rejälare spelat och vi hade vunnit den här matchen utan några som helst problem. Nu blev det istället väldigt knappt.

Men Anders Grimberg kunde ändå glädja sig åt avancemanget.
– Visst borde vi ha hållit nollan, samt gjort några mål ytterligare. Men vi var ute efter att vinna matchen och det gjorde vi också. Man kan sammanfatta det som ett roligare träningspass.

Text: Michael Lindholm

Hometeam: HITTARPS IK
Hometeam form: –
Awayteam: IFK MALMÖ
Awayteam form: 4-4-2
Scorehalf: 1-2
Scorefull: 2-3
Arena: Laröds IP
Crowd: 25
Referee: Greger Iwaszczynski, Eslöv, Andreas Löfkvist, Helsingborg, Samir Besic, Eslöv
Goal: 0-1 (2) Azeem Razwan, 1-1 (5) Samir Mujagic, 1-2 (35) Daniel Jovanovic, 1-3 (70) Martin Abrahamsson, 2-3 (73) Jonathan Svensson
Homewarning: Alex Rankin, Jonathan Svensson
Home sent of: –
Homempv: Samir Mujagic
Awaympv: Daniel Jovanovic
Hometeam Squad: –
Hometeam Sub: –
Awayteam Squad: Joakim Moberg

Ali Jasim
Philip Brandgård
Lirim Sali
Karim El hage

Azeem Razwan
Alexander Nunez
Haris Xhemajli
Daniel Jovanovic

Migjen Shaqiri
Nana Piesie
Awayteam Sub: Zoran Jovanovic (Migjen Shaqiri 46)
Martin Abrahamsson (Ali Jasim 62)
Michal Aksamit (Lirim Sali 62)
Fisnik Alaj (Nana Piesie 69)
Magnus Ringdahl (målvakt)