Avspark: IFK Malmö – Sölvesborgs GoIF

På torsdag den 22 juni klockan 19:00 är det avspark mellan IFK Malmö och Sölvesborgs GoIF i division 2 Södra Götaland. Vilka spelar och vilka saknas? Vad tycker tränarna? Ifkmalmo.com ger dig aktuell information om båda lagen.

TRUPPERNA

IFK Malmö: Joakim Moberg, Magnus Ringdahl – Robert Kjellin, Philip Brandgård, Michal Aksamit, Jörgen Svensson, Haris Xhemajli, Blerim Mullici, Migjen Shaqiri, Zoran Jovanovic, Martin Abrahamsson, Lirim Sali, Fisnik Alaj, Daniel Jovanovic, Ali Jasim, Alexander Nunez, Azeem Razwan.

Sölvesborgs GoIF: Amel Hrnjic, Daniel Johansson – Christopher Birgersson, Robin Bjälkenborn, Fredrik Bertilsson, Jens Nilsson, Gustav Svensson, Johan Ahlstedt, David Löfquist, Andreas Håkansson, Stefan Larsson, Linus Lavergren, David Svensson, Jacob Johansson, Ola Eriksson, Martin Åstedt, Jesper Olsson, Jimmy Björk.

AKTUELLT

IFK Malmö: Det var värre än vad som först befarades med vänsterbacken Karim El hage. Smällen som han fick på knäet under matchen mot Höllvikens GIF, var nämligen så pass allvarlig att det är uteslutet med spel mot Sölvesborgs GoIF.

Högerbacken Ali Jasim är tillbaka i truppen efter att ha sonat sin andra avstängning senast. Åter i träning, men inte med i laget mot Sölvesborg, är anfallaren Nana Piesie, som har varit bortrest av privata skäl.

Sölvesborgs GoIF: Tre av fyra spelare som ingick i backlinjen mot Malmö Anadolu BI är avstängda mot IFK Malmö. Det innebär att man får klara sig utan mittbacken Niklas Johansson, samt ytterbackarna Pelle Törnberg och Per Tagesson.

Anfallaren Stefan Larsson, som har gjort näst mest mål så här långt i klubben, fem stycken, missade matchen mot MABI på grund av en fotskada. Han har dock tränat i veckan och skall vara "fit for fight" igen mot IFK Malmö.

TRÄNARNA TYCKER

Anders Grimberg, huvudtränare i IFK Malmö: Nu är det bara massor av inspiration från vår sida. Vi har chansen att förbli obesegrade under hela våren, att fortfarande ligga i topp, antingen med eller utan Södra, samt vinna ytterligare en hemmamatch.

För vår del gäller det att avsluta den här halvan på ett bra sätt, då det ger en bra vitamininjektion inför uppehållet och då vi sätter igång igen. Så vi har väldigt mycket att spela för i torsdagens match.

Marek Skurczynski, huvudtränare i Sölvesborgs GoIF: För vår del har det varit riktigt dåligt de senaste matcherna. Mot MABI var det dock något bättre och där kunde vi också ha vunnit om vi inte hade missat en straff.

Jag tror att det blir ett stort spelövertag för IFK Malmö och vi räknar kallt med att de kommer att föra matchen. Vi kommer antagligen att få ägna mycket tid åt att försvara oss och krympa ytor, sedan är det bara att hoppas att vi kan kontra in något mål.