Avspark: Sölvesborgs GoIF – IFK Malmö

På lördag den 29 juli klockan 15:00 är det avspark mellan Sölvesborgs GoIF och IFK Malmö i division 2 Södra Götaland. Vilka spelar och vilka saknas? Vad tycker tränarna? Ifkmalmo.com ger dig aktuell information om båda lagen.

TRUPPERNA

Sölvesborgs GoIF: Amel Hrnjic – Pelle Törnberg, Niklas Johansson, Per Tagesson, Fredrik Bertilsson – Gustav Svensson, David Löfquist, David Svensson, Andreas Håkansson – Stefan Larsson, Linus Lavergren. Avbytare: Anders Östensson, Jimmy Björk, Johan Ahlstedt, Ola Eriksson, Daniel Johansson (målvakt).

IFK Malmö: Nezir Mehmeti, Magnus Ringdahl – Robert Kjellin, Philip Brandgård, Michal Aksamit, Jörgen Svensson, Niklas Hansson, Joakim Persson, Zoran Jovanovic, Azeem Razwan, Gamal Bin Saaid, Fisnik Alaj, Daniel Jovanovic, Ali Jasim, Alexander Nunez, Nana Piesie.

AKTUELLT

Sölvesborgs GoIF: När lagen möttes i sista matchen före uppehållet så hade Sölvesborg stora bekymmer, då man förutom fyra skador, även hade tre spelare i backlinjen avstängda.

Den här gången är dock Sölvesborg i stort sett ordinarie. De avstängda backarna, Niklas Johansson, Pelle Törnberg och Per Tagesson spelar igen, liksom mittfältaren Andreas Håkansson och anfallsparet Stefan Larsson – Linus Lavergren.

IFK Malmö: De senaste nyförvärven, Niklas Hansson (mittback), Gamal Bin Saaid (vänsterback) och Joakim Persson (innermittfältare), går direkt in i truppen då IFK Malmö på lördagen begår höstpremiär borta mot Sölvesborgs GoIF.

Blerim Mullici och lagkaptenen Martin Abrahamsson, som dessutom leder den interna skytteligan och har gjort mål i de fem senaste matcherna, är avstängda. Saknas gör även Migjen Shaqiri som är knäskadad.

TRÄNARNA TYCKER

Marek Skurczynski, huvudtränare i Sölvesborgs GoIF: Vi vet att vi kommer att få det svårt igen mot IFK Malmö, som är storfavoriter. Ingenting är dock omöjligt i fotboll så kan vi spela som i träningsmatchen mot Kristianstad (1-2) så har vi en chans.

Anders Grimberg, huvudtränare i IFK Malmö: Det är bättre att vara jagad, än att jaga själv. Vi åker upp som serieledare, är också obesegrade, men det gäller ändå att vi lägger hundra procent fokus på matchen.

Den senaste träningsveckan har sett bra ut, men vi måste vara riktigt preparerade mentalt och inte tro att detta kommer att bli en enkel match. De är såklart inspirerade av att få möta oss, så vi måste arbeta hårt och vara mycket disciplinerade.