Avspark: Höllvikens GIF – IFK Malmö

På lördag den 5 augusti klockan 15:00 är det avspark mellan Höllvikens GIF och IFK Malmö i division 2 Södra Götaland. Vilka spelar och vilka saknas? Vad tycker tränarna? Ifkmalmo.com ger dig aktuell information om båda lagen.

TRUPPERNA

Höllvikens GIF: Marcus Eskilsson, Robin Svensson – Nebojsa Boban, Asim Berber, Anders Holmberg, Dan Mårtensson, Johan Isgren, Erik Bergkvist, Erik Engqvist, Michael Hansson, Niclas Lindgren, Ola Brodén, Otto Persson, Korush Lashkari, Patrik Burda, Asa Pepia.

IFK Malmö: Nezir Mehmeti, Magnus Ringdahl – Robert Kjellin, Philip Brandgård, Michal Aksamit, Jörgen Svensson, Niklas Hansson, Joakim Persson, Blerim Mullici, Zoran Jovanovic, Martin Abrahamsson, Gamal Bin Saaid, Fisnik Alaj, Daniel Jovanovic, Ali Jasim, Nana Piesie.

AKTUELLT

Höllvikens GIF: Innermittfältaren Mattias Vig råkade ut för en korsbandsskada på måndagens träning och missar därmed resten av säsongen, vilket givetvis är ett stort avbräck för Höllviken.

Reservmålvakten Nicklas Uddenäs är förkyld och ersätts på bänken av juniormålvakten Robin Norrgård. Anfallaren Magnus Wahlfrid har problem med ryggen, men han har fått en kortisonspruta och bör kunna träna igen på måndag.

Sommarnyförvärvet från IFK Klagshamn, Robinn Sander, är heller inte spelklar till matchen mot IFK Malmö. Först på tisdag är han det, vilket innebär att debuten minst får vänta till nästa helgs omgång.

IFK Malmö: Efter att ha varit avstängda i matchen mot Sölvesborgs GoIF så är lagkaptenen, tillika interna skytteligaledaren, Martin Abrahamsson och Blerim Mullici, tillbaka i 16-mannatruppen. Avstängd den här gången är Alexander Nunez.

Michal Aksamit (ont i knäet) och Philip Brandgård (ljumskkänning) stod av ren försiktighetsåtgärd över tisdagens DM-match mot Ängelholms FF. Men till lördagens bortamatch mot Höllvikens GIF ska båda vara ”fit for fight”.

TRÄNARNA TYCKER

Miroslav Gimtell, huvudtränare i Höllvikens GIF: Det var väldigt olyckligt att IFK Malmö förlorade förra helgen, eftersom vi hade räknat med att de skulle göra det den här helgen, så det blir en väldigt tuff nöt att knäcka.

De måste nämligen vinna för att haka på i toppen så vi kan räkna med att de är ordentligt revanschsugna. Men även om det blir en tuff uppgift så ska vi göra vårt yttersta för att göra det svårt för dem.

Själva fick vi senast bara 2-2 mot Påarps GIF, vilket jag inte alls kan vara nöjd med sett till 90 minuter. Vi hade flera klara chanser som vi brände, men samtidigt hade de en i stolpens insida i slutminuterna, så vi kunde lika gärna ha förlorat.

Anders Grimberg, huvudtränare i IFK Malmö: Detta är vår tredje bortamatch på kort tid. Traditionens makt är stor i fotboll och då vi har vunnit de senaste två åren i Höllviken så ser det bra ut.

Vi har spelat med stort självförtroende på sistone, men det gäller att vi bibehåller tron på oss själva. Efter matchen i lördags mot Sölvesborg som vi förlorade, men borde ha vunnit, så är vi rejält revanschsugna och taggade till max.