Säsongens sämsta av IFK Malmö

Med stora delar av laget bortrest så var IFK Malmö tämligen chanslöst i lördagens uppskjutna toppmatch mot IFK Simrishamn i division 4 Södra. 0-1 föll redan efter tre sekunder och till slut blev det hela 1-7 i baken.

Erling Nilsson, tränare i IFK Malmö:

Det går inte att förklara bort när man förlorar med 1-7. Men samtidigt fick vi värsta tänkbara start med 0-1 redan efter tre sekunder(!) och sedan fortsatte raset, med bland annat tre lobbmål från distans och ett mål som var snudd på självmål.

Jag tycker dock att tjejerna kämpade och verkligen försökte göra det bästa av situationen, men de räckte helt enkelt inte till. Sedan att det blev 1-7 är direkt pinsamt för alla som lägger ner tid på laget och även jag måste ta mitt ansvar.

IFK Simrishamn 1 – IFK Malmö 7-1 (2-1)

Arena: Korsavads IP
Domare: Anders Hjalmarsson, Skurup
Mål: 1-0 (1) Petra Damm, 1-1 (11) Emelie Andersson, 2-1 (17) Petra Damm, 3-1 (55) Anna Grönlund, 4-1 (60) Emma Jonsson, 5-1 (65) Christina Papp, 6-1 (67) Anna Grönlund, 7-1 (80) Christina Papp
Varningar:

IFK MALMÖ (4-4-2)

Annica Påhlsson

Marie Persson
Annica Flisbäck
Malin Engelbrecht
Emma Dahlstrand

Sofia Haraldsson
Jenny Malmström
Anna Hansson
Matilda Johansson

Sandra Möller
Emelie Andersson

Avbytare

Caroline Hjalmarsson (Emelie Andersson 20)
Camilla Bergström (Marie Persson 65)