Avspark: IFK Malmö – Laholms FK

På lördag den 12 augusti klockan 15:00 är det avspark mellan IFK Malmö och Laholms FK i division 2 Södra Götaland. Vilka spelar och vilka saknas? Vad tycker tränarna? Ifkmalmo.com ger dig aktuell information om båda lagen.

TRUPPERNA

IFK Malmö: Nezir Mehmeti, Magnus Ringdahl – Robert Kjellin, Philip Brandgård, Michal Aksamit, Jörgen Svensson, Niklas Hansson, Joakim Persson, Blerim Mullici, Zoran Jovanovic, Martin Abrahamsson, Gamal Bin Saaid, Fisnik Alaj, Daniel Jovanovic, Ali Jasim, Alexander Nunez.

Laholms FK: Joakim Wulff – Max Mölder, Miki Matic, Kristian Åkesson, Mattias Bengtsson – Kristoffer Fagercrantz, Mattias Hed, Henrik Edfors, Jonathan Jacobsson – Besart Mazreku, Mats Gustavsson. Avbytare: David Eriksson, David Pinot, Johan Gustafsson, Pehr Andersson, Markus Johansson (målvakt).

AKTUELLT

IFK Malmö: Alexander Nunez, som under året friskt har alternerat mellan att vara försvarare och mittfältare, går direkt in i laget efter att ha varit avstängd i förra helgens bortamatch mot Höllvikens GIF.

En som inte kan starta är mittfältaren, Michal Aksamit, som ännu inte är hundra procent efter knäskadan. Polacken, som före matchen mot Höllviken, hade startat i alla matcher, där han inte varit avstängd, vet inte hur mycket belastning som knäet tål för tillfället.

Laholms FK: De tre spelarna som blev utvisade i matchen mot Gantofta IF, Kristian Åkesson, Mattias Hed och Kristoffer Fagercrantz är tillbaka efter avtjänade straff. Mot Påarps GIF fick Fatmir Haxha och Ervin Ribic däremot gula kort och är avstängda mot IFK Malmö.

TRÄNARNA TYCKER

Anders Grimberg, huvudtränare i IFK Malmö: Hösten har inte börjat så bra poängmässigt, bara en poäng på de två första matcherna. Jag tycker dock att vi har spelat bra och vi hoppas kunna hitta tillbaka till vinnarspåret mot Laholm.

Vi har verkligen haft en kanonvecka och är ute efter höstens första fullpoängare. Samtidigt är vi medvetna om att vi möter ett Laholm som är i poängnöd och inte kommer att bjuda på så mycket, så vi måste ha ett riktigt rörligt lag.

Håkan Andersson, huvudtränare i Laholms FK: Vi har haft så mycket oflyt så det är inte klokt. Gantofta och Påarp, som vi mötte senast, har varit jättestora besvikelser. Framförallt mot Gantofta var vi ganska överlägsna, men förlorade ändå efter tre horribla utvisningar.

IFK Malmö är ett oerhört stabilt lag och är alltid svåra att möta. Det kommer att bli tufft, men då vi får tillbaka lite bärande spelare, så tycker jag att vi har ett bra lag tillängligt och det är bara att hoppas att vi kan åka dit ner och göra en hyfsad match.