56 minuter för Edis Djugumovic

Det blev en debutlandskamp helt i publikens smak när Sveriges P91 på tisdagen mötte Finland i Skene. 17-11 i avslut varav 13-7 i skott på mål banade vägen för slutresultatet 4-4 (3-2).

Som ifkmalmo.com kunde avslöja redan fem timmar före avspark så fick IFK Malmös Edis Djugumovic starta till höger på mittfältet. En uppgift som han klarade med glans tills han fick lämna planen i den 56:e minuten.

– Han gjorde det jättebra och var duktig i det offensiva spelet. Sedan att han blev utbytt redan efter 56 minuter berodde mer på att jag ville låta så många som möjligt spela, sade förbundskaptenen Ulf Svensson, till ifkmalmo.com.

Edis Djugumovic var också indirekt inblandad i Sveriges 3-2-mål som kom på straff efter 36 minuters spel. Samuel Aziz föll och Hamid Alamin satte straffen säkert i mål, men det var Djugumovic som hade stått för passningen fram till Aziz.

Ulf Svensson hade av förståeliga skäl blandade känslor efter matchen.
– Det var pojklagsfotboll på många sätt och vis. Vi gjorde fyra mål och skapade massor av målchanser, så vårt anfallsspel var riktigt vasst. Bakåt måste vi däremot kunna prestera betydligt bättre.

På torsdag den 24 augusti med avspark klockan 14:00 spelas den andra landskampen mellan Sverige och Finland på Mjörnvallen i Alingsås.

Matchen spelades 2 x 40 minuter

Sverige – Finland 4-4 (3-2)

Arena: Vävarvallen i Skene
Publik: 629
Domare: Mattias Nyman, Kungsbacka
Mål: 0-1 (9) N.N, 1-1 (16) Hamid Alamin, 2-1 (21) Samuel Aziz, 2-2 (29) N.N, 3-2 (36) Hamid Alamin (straff), 3-3 (47) N.N, 3-4 (70) N.N, 4-4 (76) Hamid Alamin
Varningar: Andreas Hadenius, Hamid Alamin (Sverige)

SVERIGE (4-4-2)

Dejan Garaca

André Möllestam
Tim Björkström
Andreas Hadenius
Anton Lans

Edis Djugumovic
Fredrik Wennebro
Sebastian Carlsén
Alexander Kacaniklic

Hamid Alamin
Samuel Aziz

Avbytare

Eric Larsson (Fredrik Wennebro 56)
Robin Söder (Edis Djugumovic 56)
Filip Stenström (Andreas Hadenius 62)
Liridon Kalludra (Sebastian Carlsén 72)
Nicholas Andersson
Viktor Lundberg
Viktor Noring (målvakt)

Foto: Oscar Magnusson/Bildbyrån