Serieledning på nytt för IFK Malmö

Den senaste tidens regnoväder har inneburit en del strul för IFK Malmö. Det är dock inget som ännu har stjälpt laget resultatmässigt och efter tredje raka segern, 2-0, på lördagen mot Asmundtorps IF, leder "di gule" nu Södertvåan på bättre målskillnad än tvåan MABI.

De två senaste hemmamatcherna mot Laholms FK och Helsingborgs Södra BIS har fått skjutas upp för IFK Malmö. Dessutom blev lördagens bortamatch mot Asmundtorps IF flyttad till konstgräset på Landskrona IP.

– Det är faktiskt inte så lätt att dagen innan få reda på att man ska gå ut och spela en seriematch på konstgräs. Så med tanke på det så var det fullt godkänt att vinna med 2-0 mot Asmundtorp, sade Anders Grimberg, tränare i IFK Malmö, till ifkmalmo.com.

Faktum var att det var över tre månader sedan "di gule" senast spelade en match på konstgräs. Då var det en match som ingick i distriktsmästerskapet där division 5-klubben Hittarps IK stod för motståndet på Laröds IP.

Men även om det stundtals kändes lite ovant för spelarna så hade IFK Malmö ett visst övertag på Asmundtorp redan från start. Det växte dock sedan inte utan snarare ebbades ut den andra halvan av halvleken, då det blev för stora avstånd mellan lagdelarna.

Under de första 45 minuterna hade IFK Malmö tre riktigt klara målchanser, efter att Robert Kjellin, Zoran och Daniel Jovanovic, kommit fria varsin gång. Med Kjellins miss gick det att ha överseende med tanke på avståndet, men bröderna Jovanovic skulle bara ha gjort mål.

– Sådana lägen får man inte missa, det är sanslöst att vi inte gick in till halvtidsvila med en ledning. Hade vi gjort det så hade vi kunnat spela på ett helt annat sätt i den andra halvleken, inte behövt flytta upp folk, utan spelat mer avslappnat, menade Grimberg.

Nu kunde det dock till och med ha varit underläge efter den första halvleken.
– Det får vi trots allt vara tacksamma över att det inte blev då de var riktigt nära att göra mål. De hade ett friläge, men Magnus Ringdahl i målet gjorde en strålande räddning.

Men målen skulle ändå komma för IFK Malmö.

 • 0-1 (53): Daniel "Bato" Jovanovic slog en hörna från vänster fram till Martin Abrahamsson. Lagkaptenen träffade perfekt med pannan och bollen satt sedan otagbart i det bortre krysset.
 • 0-2 (90+2): Robert Kjellin kom i ett motlägg med en Asmundtorpback. Bollen studsade vidare till inhopparen Fisnik Alaj, som enkelt tog sig förbi en back och fri med målvakten Goran Jovanovic, så valde han att avsluta med en bredsida.

  Den mångårige IFK-målvakten, 43 år fyllda, Goran Jovanovic, var faktiskt annars, tillsammans med vänsteryttermittfältaren, Antonio Rojas, matchens stora behållning i Asmundtorp, som kämpade på bra efter sina resurser.

  Liksom i våras (även då 0-2) så fick dock Asmundtorp ge sig mot övermakten. IFK Malmö var klassen bättre i det mesta. Framförallt var man aningen tuffare innanför 16-meterslinjen och det räckte för att avgöra den här matchen.

  – Så det var egentligen onödigt att det blev så nervöst mot slutet av matchen. De hade i princip ingenting i den andra halvleken så vi borde ha kunnat sätta spiken i kistan betydligt tidigare, tyckte Anders Grimberg.

  Det var en kvartett som var lite bättre än de övriga i IFK Malmö. Målvakten Magnus Ringdahl höll nollan och var säkerheten själv i de bakre leden tillsammans med försvararna Ali Jasim, Philip Brandgård och Niklas Hansson (bäst på plan).

  Efter 61 spelade minuter blev Asmundtorps vänsterback Alexander Carneby utvisad sedan han kapat IFK-anfallaren Daniel Jovanovic. Detta var dock inget som påverkade matchbilden nämnvärt.

  Text: Michael Lindholm

  Hometeam: ASMUNDTORPS IF
  Hometeam form: 4-4-2
  Awayteam: IFK MALMÖ
  Awayteam form: 4-4-2
  Scorehalf: 0-0
  Scorefull: 0-2
  Arena: Landskrona IP, konstgräs
  Crowd: 120
  Referee: Richard Ljungblad, Vellinge, Kurt Hansen, Trelleborg, Fatos Lloncari, Lund
  Goal: 0-1 (53) Martin Abrahamsson, 0-2 (90+2) Fisnik Alaj
  Homewarning: –
  Home sent of: Alexander Carneby
  Homempv: Antonio Rojas
  Awaympv: Niklas Hansson
  Hometeam Squad: Goran Jovanovic

  Hulust Dolar
  Billy Magnusson
  Jonas Larsson
  Alexander Carneby

  Fredrik Hansson
  Marcus Hansson
  Erik Laurenius
  Antonio Rojas

  Robert Drwiega
  Rasmus Andersson
  Hometeam Sub: Charlie Hägg (Fredrik Hansson 72)
  Andreas Nilsson (Rasmus Andersson 90)
  Ernest Krasniqi
  Feston Berisha
  Carlo Vercelli (målvakt)
  Awayteam Squad: Magnus Ringdahl

  Ali Jasim
  Niklas Hansson
  Philip Brandgård
  Gamal Bin Saaid

  Martin Abrahamsson
  Joakim Persson
  Robert Kjellin
  Alexander Nunez

  Daniel Jovanovic
  Zoran Jovanovic
  Awayteam Sub: Michal Aksamit (Joakim Persson 67)
  Fisnik Alaj (Zoran Jovanovic 75)
  Blerim Mullici (Daniel Jovanovic 82)
  Azeem Razwan
  Nezir Mehmeti (målvakt)