Minuter från ett drömläge

När matchuret så sakta tickade in på stopptid så hade tabellettan IFK Malmö tre "säkra" poäng i säsongens sista hemmamatch mot Lunds BK. Men drygt 40 sekunder senare så kvitterade LBK:s Jesper Rendin mot alla odds till 2-2.

Då Laholms FK samtidigt slog Malmö Anadolu BI med 1-0 så hade "di gule" vid seger haft ledningen med fyra poäng inför de två avslutande omgångarna. En vinst mot Gantofta IF hade då räckt för att säkra seriesegern redan nästa lördag.

– Det är bara att tacka Laholm för att vi ändå går ifrån med ytterligare en poäng. Men jag är såklart ruskigt besviken över att vi inte kunde knyta ihop säcken och vinna den här matchen, sade Anders Grimberg, tränare i IFK Malmö, till ifkmalmo.com

Besviken över den uteblivna segern ska Anders Grimberg givetvis vara. Men i fotboll handlar det om att sätta sina målchanser och det blev IFK Malmö så väl påminda om i den här matchen.

Det var långa stunder som de tekniska IFK-spelarna lekte med LBK-försvaret. Man kom också till det ena avslutet efter den andra, men allt som oftast så var inte de gula spelarna tillräckligt kalla när det väl gällde.

Om man bortser från målen så kunde ifkmalmo.com räkna till dussinet heta målchanser för IFK Malmö, medan Lunds BK inte ens hade en fjärdedel. Det säger faktiskt en hel del om matchbilden.

– Vi var ett betydligt bättre lag än Lund och det råder inga tvivel om att vi skulle ha vunnit detta, men tyvärr så hade vi inte riktigt marginalerna med oss framåt, medan de gjorde mål på sitt, menade Anders Grimberg.

Redan i den tionde minuten så tog IFK Malmö ledningen med 1-0. Ett inlägg från Joakim Persson hittade hela vägen fram till Robert Kjellin som satte pannan till och hans sjätte fullträff den här säsongen var ett faktum.

Ologiskt nog blev nästa mål LBK:s. IFK:s vänsterback Philip Brandgård missade i ett motlägg, vilket öppnade upp för Christian Nnaji, som kunde lobbskjuta in kvitteringen, drygt en minut in på den andra halvleken.

Daniel "Bato" Jovanovic, som så långt in i matchen inte hade varit särskilt lyckad, såg sedan till att ge IFK ledningen på nytt. Hans frispark från 25 meter satt klockrent i ribban, innan den via LBK-målvakten Fredrik Aronssons rygg, letade sig in i mål.

Jovanovics mål fick åter fart på IFK Malmö som var oerhört nära att göra 3-1 vid ett flertal tillfällen. Pigge inhopparen Jeton Krasniqi hade två frilägen, varav det ena rensades undan på mållinjen och in i stolpen.

– Så mycket chanser som vi hade att döda den här matchen så fanns det ingenting annat än seger på kartan. Hade vi bara satt 3-1 så hade trepoängaren varit i hamn, suckade Anders Grimberg.

Lagkaptenen och interna skytteligaledaren Martin Abrahamsson gjorde på nytt en mycket bra match i IFK Malmö. Han överglänstes endast av gästernas målvakt, Fredrik Aronsson, som var den som förhindrade en solklar hemmavinst.

Men trots poängförlusten så har "di gule" bäddat väl för sig inför avslutningen.
– Det kunde ha varit ännu bättre, men två poängs ledning och två omgångar kvar är ändå ett bra utgångsläge. Så det gäller att se möjligheterna och inte deppa ihop alltför mycket över att det inte blev seger mot Lund, avrundade Anders Grimberg.

Text: Michael Lindholm

Hometeam: IFK MALMÖ
Hometeam form: 4-4-2
Awayteam: LUNDS BK
Awayteam form: 4-4-2
Scorehalf: 1-0
Scorefull: 2-2
Arena: Malmö IP
Crowd: 315
Referee: Henrik Hall, Falkenberg, Magnus Vallerius, Falkenberg, Johan Nielsen, Halmstad
Goal: 1-0 (10) Robert Kjellin, 1-1 (47) Christian Nnaji, 2-1 (58) Daniel Jovanovic, 2-2 (90+1) Jesper Rendin
Homewarning: Fisnik Alaj, Robert Kjellin
Home sent of: –
Homempv: Martin Abrahamsson
Awaympv: Fredrik Aronsson
Hometeam Squad: Magnus Ringdahl

Ali Jasim
Niklas Hansson
Jörgen Svensson
Philip Brandgård

Joakim Persson
Michal Aksamit
Robert Kjellin
Martin Abrahamsson

Fisnik Alaj
Daniel Jovanovic
Hometeam Sub: Blerim Mullici (Fisnik Alaj 75)
Jeton Krasniqi (Joakim Persson 79)
Azeem Razwan (Daniel Jovanovic 89)
Gamal Bin Saaid
Nezir Mehmeti (målvakt)
Awayteam Squad: Fredrik Aronsson

Martin Rudolfsson
Markus Thulin
Tom Hansson
Tim Strömberg

Marcus Winqvist
Tobias Nilsson
Christian Nnaji
Johan Blomberg

Henrik Danielsson
Thomas Martinsson
Awayteam Sub: Fredrik Karlsson (Thomas Martinsson 64)
Robin Oddmo (Tobias Nilsson 67)
Jesper Rendin (Martin Rudolfsson 81)
Pontus Jarnlo
Daniel Svensson (målvakt)