Knapp förlust för U-laget

Med en spelare född 1991 och två 1990 i backlinjen så klarade IFK Malmös U-lag inte av att hålla tätt i söndagens match i reservlagsserien division 1 Södra mot Kirseberg IF. Matchen slutade med en knapp förlust, 3-4 (1-2).

Alvaro Ripoll, tränare för IFK Malmös U-lag:

Undantaget den första tredjedelen på planen så var det ingen skillnad mot hur det har varit i tidigare matcher. Vårt anfallsspel var mycket bra, vi skapade många målchanser och lyckades också göra tre mål.

Vår första tredjedel var desto svagare, vilket till viss del berodde på att vi kom till start med en mycket ung backlinje. Flera av spelarna spelade dessutom match på lördagen, så det förklarar en del.

Sårbarheten längst bak var väldigt tydlig och även spelet på mittfältet kunde gott ha varit lite intensivare. Men vi är såklart medvetna om vi har våra brister och som helhet var det ändå en okej insats.

Matchen som vi spelar mot Kulladal måndagen den 2 oktober är min sista match som tränare för reservlaget. Efter två år som ansvarig för laget så vill jag istället helt koncentrera mig på ungdomsfotbollen.

Jag har en stor vilja och kraft att vara kvar i IFK Malmö som juniortränare, men då måste klubben bli bättre, framförallt organisatoriskt. Detta är dock något som jag räknar med ska lösa sig inom det snaraste.

Kirseberg IF – IFK Malmö 4-3 (2-1)

Arena: Kirsebergs IP
Domare: Johnny Babic, Malmö, Feriz Muckurtaj, Malmö, Fikri Sahini, Malmö
Mål: 0-1 (8) Dzevad Nezirevic, 3-2 (65) Blerim Mullici, 3-3 (75) Nana Piesie
Varningar: Azeem Razwan (IFK)

IFK MALMÖ (4-3-3)

Nezir Mehmeti

Roland Levay
Kristoffer Bertolino
Manar Ali
Azeem Razwan

Ahmedin Sudic
Jeton Krasniqi
Edis Djugumovic

Dzevad Nezirevic
Nana Piesie
Blerim Mullici

Avbytare

Alden Smajlovic (Blerim Mullici 46)
George Safi (Manar Ali 46)
Omar Aouida
Mohammed Kahidani (målvakt)