IFK Malmö ska kvala till division 3

Det bjöds aldrig på någon större dramatik i mötet mellan IFK Malmö och IFK Simrishamn. Matchen som skulle avgöra vilket av lagen som skulle få kvala till trean kändes avgjord redan efter 14 minuter då "di gule" ledde med 3-0, som sedermera blev 4-0.

Erling Nilsson, tränare i IFK Malmö:

Först och främst anser jag att även Mats Malm, Håkanstorps BK:s tränare, ska ha ett omnämnande. Han har minst lika stor del i våra framgångar som jag och spelarna, men han har bara inte fått synas lika mycket.

Vi hade tur att få tre snabba mål och då vi visste att de då var tvungna att göra fyra mål på oss så kändes det ganska tryggt. Det var alltså inte så lätt som siffrorna visar, men vi var effektivare och satte våra lägen.

Jag tycker att Simrishamn var mycket duktiga och visade varför de har varit ett av de bästa lagen i serien den här säsongen. Sedan ska man ändå komma ihåg att vi idag bara använde två HBK-spelare, så visst har vi en bred trupp.

IFK Malmö – IFK Simrishamn 1 4-0 (3-0)

Arena: Malmö Stadion, plan 2
Domare: Erdal Okur, Malmö
Mål: 1-0 (5) Jenny Malmström, 2-0 (7) Linda Green, 3-0 (14) Självmål, 4-0 (66) Emelie Andersson
Varningar: Emma Jonsson, Petra Damm (IFKS)

IFK MALMÖ (4-4-2)

Annica Påhlsson

Camilla Bergström
Ida Rahn Johansen
Emma Dahlstrand
Nathali Persson

Jenny Malmström
Nina Ericsson
Johanna Gustavsson
Carolina Videla

Linda Green
Hanna Nilsson

Avbytare

Malin Kjell (Nathali Persson 46)
Emelie Andersson (Johanna Gustavsson 55)
Anna Arnesson (Jenny Malmström 71)
Matilda Johansson (Hanna Nilsson 71)
Malin Strömstedt (målvakt)