Inför Eskilsminne IF – IFK Malmö

Tuffast möjliga motstånd blir det direkt för IFK Malmö i kvalet till division 3. Eskilsminne IF som slutade åtta i den norra trean står för motståndet i den första kvalmatchen som har avspark på söndag klockan 14:00 på Harlyckan.

Truppen: Annica Påhlsson, Malin Strömstedt – Camilla Bergström, Ida Rahn Johansen, Emma Dahlstrand, Nathali Persson, Helena Rosén, Hanna Ljungqvist, Carolina Videla, Linn Olsson, Hanna Nilsson, Emelie Andersson, Matilda Johansson, Jenny Malmström, Anna Arnesson.

Aktuellt: Två oerhört viktiga kuggar, Linda Green och Nina Ericsson är bortresta och missar därmed den första kvalmatchen mot Eskilsminne. Medverkan är också osäker för Jenny Malmström som har varit sjuk under veckan.

Erling Nilsson, tränare i IFK Malmö: Eftersom min tränarkarriär lider mot sitt slut kom jag att tänka på när jag för över 30 år sedan fick förmånen att besöka Liverpool FC. Ett besök som kom att prägla min syn på fotboll och vikten av att ha rätt inställning inför en fotbollsmatch.

Att ha rätt inställning är för mig viktigare än alla taktiska genidrag. Kan garantera att samtliga IFK Malmö-spelare kommer att ge allt under 90 minuter i söndagens tuffa kvalmatch mot Eskilsminne på bortaplan.

Väljer följande sång som The Kop alltid sjunger när Liverpool spelar:
"When you walk through a storm
Hold your head up high
And don´t be afraid of the dark
At the end of a storm
There´ s a golden sky
And the sweet silver song of a lark
Walk on through the wind, Walk on through the rain
Through your dreams be tossed an blown
Walk on, walk on, with hope in your heart
And you´ll never walk alone.
You´ll never walk alone."