En vunnen eller förlorad poäng?

En poäng och fortsatt serieledning blev facit för IFK Malmö efter lördagens utflykt till Lillekärrshallen där Kärra HF tog emot. Mötet slutade således oavgjort, 26-26 (13-11), efter 60 minuters spel.

Efter matchen diskuterades det livligt i IFK-kabyssen om det var en vunnen eller en förlorad poäng. Svaret på frågan är faktiskt både och.

Poängen får betraktas som vunnen sett till matchens avslutande tio minuter. Då råkade IFK Malmö ut för ett antal utvisningar som faktiskt kunde ha kostat laget poängen. Kärra tog nämligen ledningen med 22-21 som en följd av det.

Men trots att IFK nästintill spelade med decimerat manskap under hela matchepilogen lyckades laget ta sig tillbaka och rädda en poäng.

Mycket tack vare Daniel Hedlunds iskalla avslutning som ledde till ledning, 26-25, med dryga minuten kvar. "Hedis" hittade luckan från sin temporära vänsternioposition och det small till direkt bakom Kärra-keepern Tobias Johansson.

– Jag hade ju läget, sade Hedis så där lagom kaxigt när han steg på spelarbussen för hemfärden.

Visst, det hade Hedlund. Men det gäller ju samtidigt att våga. En egenskap den formstarke Hedis umgås med för tillfället. Förutom detta mål noterades han för ytterligare sex mål, samtliga varierat inslagna på straffkast. I Hedlund har IFK Malmö en straffläggare som heter duga.

Han blev även utsedd till IFK:s bästa spelare av juryn i Kärra. Ett beslut som långtifrån var fel. Men där fanns fler som åtminstone delvis konkurrerade om denna utnämning. Två av dem var Jonas Jensen, stark som en oxe på linjen i den andra halvleken, och Trond Fröde Eriksen som vågade göra det där lilla extra i de avgörande lägena.

Sett till hela matchen borde nog ändå IFK Malmö åkt hem med hela poängskörden. När Daniel Hedlund gjorde 21-18 på straff såg det ut att bli ytterligare en IFK-viktoria.

Men i kraft av en entusiastisk hemmapublik lyfte sig Kärra.
– Deras stöd betydde mycket. Vi tände till ordentligt de avslutande tio minuterna, sade Kärras femmålsskytt Magnus Björklund.

Gästerna fick också beröm av Kärras tränare Kent Berndtsson:
– IFK Malmö är det klart bästa lag vi har mött. Inte tu tal om den saken. Med tanke på det är vi stolta över poängen.

IFK Malmö saknade högersexan Marius Vargalui. Han fick stanna hemma i Malmö på grund av den sträckning han ådrog sig mot Önnered senast. Självklart ett avbräck även om Niclas Ljungqvist vikarierade förtjänstfullt.

Även IFK-tränaren Dragan Brljevic, som i och med Vargaluis frånvaro själv fick sätta upp sig i laguppställningen, var inte helt missnöjd med poängfördelningen.

– Nej, med tanke på att vi har haft en del sjukdomar i veckan och av den anledningen inte kunnat tränat optimalt är jag nöjd med en poäng.

Nu återstår fem omgångar. Dragan är fullt medveten om hur många poäng till som krävs för att en allsvensk tillvaro efter nyår ska bli verklighet.

– Fyra pinnar till och vi är klara för allsvenskan. Och det är väl lika bra att försöka ta dem i våra två nästkommande matcher mot Skurup och O/V, avrundade Dragan med glimten i ögonvrån.

Text: Stefan Hegenius

Hometeam: KÄRRA HF
Hometeam form: –
Awayteam: IFK MALMÖ
Awayteam form: –
Scorehalf: 11-13
Scorefull: 26-26
Arena: Lillekärrshallen
Crowd: 395
Referee: Michael Johansson, Göteborg, Jasmin Kliko, Göteborg
Goal: –
Homewarning: Henrik Martinsson, Kristian Bliznac
Home sent of: –
Homempv: Hamed Khazrai
Awaympv: Daniel Hedlund
Hometeam Squad: Tobias Pettersson
Tobias Johansson

Jacob Schmidinger
Daniel Hansson
Patrik Nyman
Henrik Martinsson
Magnus Björklund
Kristoffer Eriksson
Hamed Khazrai
Nolan Orozco
Andreas Rosvall
Hans Johansson
Kim Konradsson
Kristian Bliznac
Hometeam Sub: Hamed Khazrai 9 (5)
Kristian Bliznac 6
Magnus Björklund 5
Hans Johansson 2
Jacob Schmidinger 2
Nolan Orozco 2
Awayteam Squad: Tomas Drivstedt
Klas Hermansson

Jonas Jensen
Daniel Hedlund
Fredrik Koos
Daniel Thysell
Rickard Roos
Johnni Pedersen
Trond Förde Eriksen
Niclas Ljungqvist
Jimmy Östling
Kalle Sjödin
Awayteam Sub: Daniel Hedlund 7 (6)
Jonas Jensen 6
Trond Förde Eriksen 5
Kalle Sjödin 3
Johnni Pedersen 2
Niclas Ljungqvist 2
Rickard Roos