U-laget överlägset TFF

IFK Malmös U-lag hade inga som helst problem med att vinna söndagens premiärmatch i Vinterligan för juniorer. 2-1, som segersiffrorna blev mot Trelleborgs FF, kan tyckas knappt, men spelmässigt skiljde det betydligt mer.

Alvaro Ripoll, tränare för IFK Malmös U-lag:

Först och främst så var vi fysiskt överlägsna Trelleborgs FF. Vi hade ett mycket bra försvarsarbete och på hela matchen skapade de en enda målchans, det var dock inte denna enda målchans som de gjorde mål på.

Faktum var att deras enda mål kom på en straff som jag inte på något sätt kan förstå var domaren hittade den, men så är det ibland.

Vi ville få ut en hel del i vårt spel med den här matchen och det tycker jag att vi lyckades mycket bra med. Vår insats var också ett kvitto på att vi är mycket starka som grupp, även om det såklart var en del fina individuella prestationer med i bilden.

När vi väl vågade spela ett konstruktivt anfallsspel så var vi överlägsna Trelleborgs FF. Då det var första matchen tillsammans så fungerade det inte riktigt alla gånger, men jag tycker ändå att vi gjorde en helt okej match även på den punkten.

Jag är också glad över att våra båda anfallare, Dzevad Nezirevic och Demokrat Maxhuni hittade varandra direkt, och var dessutom de som gjorde målen.

Trelleborgs FF – IFK Malmö 1-2 (0-0)

Arena: Anderslövs IP
Mål: 0-1 (52) Demokrat Maxhuni, 0-2 (65) Dzevad Nezirevic
Varningar:

IFK MALMÖ (4-4-2)

Mirza Nezirevic

Johan Olsson
Guner Alievski
Kristoffer Bertolino
George Safi

Ahmedin Sudic
Ali Burrniku
Alaa Baker
Hamza Khodr

Dzevad Nezirevic
Demokrat Maxhuni

Avbytare

Alden Smajlovic (Johan Olsson 60)
Tobias Rosenlind (Ahmedin Sudic 65)
Ahmed Nemer (Alaa Baker 70)
Aljosha Remetic (Demokrat Maxhuni 70)