Ripoll: Spelarna måste anpassa sig!

På den här korta tiden som vi har försökt att forma U-truppen är det redan två stycken, Demokrat Maxhuni och Alden Smajlovic, som har valt att inte följa med på tåget, och istället söka sig om efter en annan förening.

Alla spelare måste ha samma biljett för att vi ska kunna dra åt rätt håll. Som fotbollen ser ut idag så är det nämligen oerhört viktigt att alla samarbetar, vilket sätter höga krav på både personlighet och karaktär.

Både jag och mina medarbetare känner oss dock lugna då våra bästa spelare fortfarande är kvar i truppen. De platserna som dessa pojkar har lämnat efter sig ska vi fylla ut med andra spelare som gör att vi kan utvecklas till en bra grupp med framgångar.

Om jag kommer till en ny miljö, en ny familj eller nytt land, så är det viktigt att jag anpassar mig efter den kulturen. De spelarna som vi har haft i år har vant sig vid att leva under vissa normer och det är dessa som vi måste rätta oss efter.

Nya spelare kan inte komma och sätta egna normer och tro att vi ska anpassa oss efter dem. De som inte accepterar detta får helt enkelt hoppa av tåget och sätta sig på bussen till en mindre förening.

Nu har vi tre platser kvar att fylla med spelare som har bra karaktär, personlighet och som kan anpassa sig till gruppen och inte tro att gruppen ska anpassa sig efter dem!

Fotbollshälsningar från
Alvaro Ripoll, tränare för IFK Malmös U-lag