A. Ripoll ungdomsansvarig i IFK Malmö

De senaste åren har nyblivna division 1-klubben IFK Malmö saknat någon ansvarig för ungdomsverksamheten. Men nu har "gulingarna" beslutat sig för att anställa den 27-årige U-lagstränaren Alvaro Ripoll.

– Detta är ett resultat av föreningens hårdare satsning på framtiden och beror på ett mycket stort engagemang av hela styrelsen, berättar Alvaro Ripoll, ny ungdomsansvarig i IFK Malmö, till ifkmalmo.com.

Men att gå ut och lova guld och gröna skogar gör han inte.
– Folk förväntar väl sig att jag nu ska göra uttalanden om att vi ska ha den bästa ungdomsverksamheten i Malmö, samt att vi ska utveckla stjärnor på en dag, men det tänker jag definitivt inte göra.

Alvaro Ripoll är noga med att betona att det är ett projekt på lång sikt.
– Först och främst måste vi se till så att ledarna och spelarna i föreningen mår bra. Vi måste också sätta upp riktlinjer för hur verksamheten ska fungera och vilken fotbollsfilosofi vi ska arbeta efter.

Efter en tids uppehåll drar IFK Malmös utvecklingslag igång träningen igen imorgon fredag klockan 17:00. Samling är det dock en halvtimme tidigare och där kommer det att meddelas att samtliga detaljer kring laget nu har löst sig.