Division 2-klubben Stavstens IF besegrade elitseriesatsande allsvenskarna IFK Malmö vid torsdagskvällens träningsmatch i Söderslättshallen med utklassningssiffrorna 33-22 (13-8).

Som siffrorna antyder var det inte mycket som fungerade för ett för dagen decimerat gult manskap, och killarna verkade dessutom ta träningsmatchen som någon form av förlängd julledighet (ej beviljad sådan), då vilja och engagemang helt saknades på de flesta händer.

På grund av maginfluensa saknade vi Jonas Jensen och även Johnni Pedersen saknades då en strejkande bil gjorde att han helt enkelt inte hann komma fram i tid till den tidiga matchstarten. Även Trond Förde Eriksen saknades, beviljad förlängd julledighet, och är kvar hemma i Norge.

Under matchen inkasserade vi dessutom småskavanker på Daniel Hedlund som fick en smäll på handen, och Jimmy Östling, som fick en rejäl smäll på nosen. Troligen klarade sig näsbenet, men för säkerhets skull åkte han in på sjukhuset för kontroll.

Det enda positiva med denna match var väl att Joe Ngo fick rejält med speltid, och förstås att Kalle Sjödin visade sig vara rejält spelsugen, eller kanske man skall säga skottsugen, och han avlossade bössan så snart tillfälle gavs. I första halvlek var det förstås lite si och så med siktet, men detta blev bättre i andra.

Text: Tommy Thysell

Hometeam: STAVSTENS IF
Hometeam form: –
Awayteam: IFK MALMÖ
Awayteam form: –
Scorehalf: 13-8
Scorefull: 33-22
Arena: Söderslättshallen
Crowd: 22
Referee: Bert Linde, Trelleborg, Martin Hansson, Trelleborg
Goal: –
Homewarning: –
Home sent of: –
Homempv: –
Awaympv: –
Hometeam Squad: –
Hometeam Sub: –
Awayteam Squad: Tomas Drivstedt
Klas Hermansson

Marius Vargalui
Daniel Hedlund
Fredrik Koos
Daniel Thysell
Rickard Roos
Niclas Ljungqvist
Jimmy Östling
Kalle Sjödin
Joe Ngo
Awayteam Sub: Kalle Sjödin 7 (1)
Fredrik Koos 4
Niclas Ljungqvist 3
Jimmy Östling 2
Joe Ngo 2
Marius Vargalui 2 (1)
Rickard Roos 2