Historisk triumf för P94

De har aldrig vunnit en turnering tidigare. Men på söndagen fick IFK Malmös P94 äntligen iklädda sig rollen som segrare efter att ha tagit hem Kanarie Cup där man i finalen besegrade Kulladals FF 1 med 3-1.

En semifinalplats i Skånecupen, samt kvartsfinal i både Olympic Cup och Tomtecupen. Resultaten i vinter har varit bra med gula ögon sett, men den där riktiga fullträffen har låtit vänta på sig ända tills nu.

– Jag har vetat att kapaciteten att vinna en turnering har funnits hos killarna, så därför är det givetvis skönt att vi äntligen har klarat av att gå hela vägen, sade Samer Ali, tränare för IFK Malmös P94, till ifkmalmo.com.

Men det såg darrigt ut till en början. IFK Malmö uppträdde nervöst, passade fel och fick inte alls spelet att stämma. Kulladals FF däremot spelade klokt och skapade en riktigt bra målchans under de första fem minuterna.

Så kom dock målet som skulle lösa upp nervknutarna hos "di gule". 1-0 gjordes av det färska nyförvärvet från Malmö FF, Blend Faniq, och därefter var det aldrig något snack om var segern skulle hamna. 3-1 blev det till slut.

– Vi började lite trögt, men sedan tycker jag att vi styrde och ställde totalt. Vår tuffaste match var istället i semifinalen mot Höllviken, som jobbade hårt och vi hade svårt att hitta vårt eget spel, menade Samer Ali.

Slutspel

Semifinal

Höllvikens GIF 1 – IFK Malmö 1 0-1
Mål: 0-1 Semir Sacirovic
Varningar:

Final

Kulladals FF 1 – IFK Malmö 1-3
Mål: 0-1 Blend Faniq, 0-2 Leonardo Södergren, 1-2 Jonathan Talos, 1-3 Kevin Weclewicz
Varningar: Semir Sacirovic (IFK)

IFK MALMÖ 1 (2-3-1)

Mikael Szurpita

Daniel Wickman
Jones Ahmad

Mahmod Iskandarani
Dino Heldic
Mustafa Alaibi

Kevin Weclewicz

Avbytare

Amko Alic
Blend Faniq
Hassan Famiei
Josef Fakhro
Leonardo Södergren
Semir Sacirovic