Inför BK Frem – IFK Malmö

Efter en knapp månads träning så ska division 1-nykomligen IFK Malmö på lördagen spela årets första träningsmatch. Det sker borta mot BK Frem, som ligger sjua i den danska motsvarigheten till Superettan.

Truppen: Niclas Jeppson – Edin Cakovic, Robin "Malaga" Nilsson, Zoran Jovanovic, Blerim Mullici, Magnus Bönnemark, Martin Abrahamsson, Azeem Razwan, Jeton Krasniqi, Jimmie Hermansen, Niklas Hansson, Lirim Sali, Philip Brandgård, Ali Jasim, André Grabowski.

Aktuellt: En hel del spelare saknas. Daniel Jovanovic (ledband i foten) och Jörgen Svensson (ljumsken), är skadade, medan Michal Aksamit (knäet) och Karim El hage (korsbandet) inte är tillbaka efter sina operationer. Dessutom är målvakten Magnus Ringdahl bortrest.

De tre nyförvärven, Edin Cakovic, Jimmie Hermansen och Niclas Jeppson, debuterar i morgondagens match. Det gör även provspelarna Robin "Malaga" Nilsson (Malmö FF), Magnus Bönnemark (Myresjö IF) och Andre Grabowski (Höllvikens GIF).

Jonas Danielsson, tränare i IFK Malmö: Det ska bli roligt att äntligen spela match och därmed kunna se lite grann var vi står. Oavsett ska vi ta matchen för var den är då det ännu är tidigt på säsongen och det är långtifrån slutvärvat.

Visst det är unga duktiga spelare som vi har förstärkt med, men det är klart jag vi vill ha med och det är räknar vi också med att vi ska få inom de närmaste veckorna. Minst två rutinerade spelare är jag övertygad om att vi ska få.