Ripoll: Lugn i stormen!

All utveckling baseras utifrån ett långt perspektiv och behöver inte relateras till resultat hela tiden.

Vi i utvecklingslaget kommer inom den närmaste framtiden att prova på att spela med två forwards och kommer även sakta, men säkert att begränsa styrketräningen, och gå över till att ha mer fotbollsträning.

Vi har exakt lika många fotbollsspelare i truppen som det här laget har haft tidigare år, men i och med att vi deltar i två olika serier, till skillnad från tidigare då vi bara har deltagit i reservlagsserien, så är det självklart att dörrarna är öppna för nya spelare.

De spelarna som vi har i truppen nu är tilltänkta för reservlagsserien. Får vi fler spelare är det givetvis bonus och då kommer vi även att ha spelare till juniorserien. Men de spelarna som vi har i truppen nu bör endast koncentrera sig på reservlagsserien och den möjligheten som ges att kunna träna med A-laget.

Det är någonting som vi också kommer att fortsätta med. Men det är viktigt att vi i framtiden stänger av yttre faktorer, som publik i sin helhet, om det nu innefattar föräldrar och övrigt folk, för att koncentrera oss på oss själva.

Vi är trots allt ett utvecklingslag och är det inte högsta kvalité i alla matcher så är det inte hela världen, utan det är att producera fotbollsspelare som vi är ute efter. Det skulle vara väldigt konstigt om inte spelare utvecklas även 2007 med tanke på att det är samma ledare som har huvudansvaret.

Fotbollshälsningar från
Alvaro Ripoll, tränare för IFK Malmös U-lag