Inför Lunds BK – IFK Malmö

En knapp förlust blev facit för division 1-nykomlingen IFK Malmö i årets första träningsmatch borta mot den danska Superettanklubben BK Frem. Och i lördagens match borta mot Lunds BK så satsar "di gule" på årets första seger.

Startelvan (4-4-2): Magnus Ringdahl – Jimmie Hermansen, Niklas Hansson, Philip Brandgård, Lirim Sali – Ali Jasim, Zoran Jovanovic, Martin Abrahamsson, Blerim Mullici – Robin "Malaga" Nilsson, Robert Drwiega. Avbytare: André Grabowski, Azeem Razwan, Edin Cakovic, Magnus Bönnemark, Marcus Hansson.

Aktuellt: Ytterligare två provspelare får chansen att visa upp sig i lördagens träningsmatch. Spelarna det handlar om är anfallaren Robert Drwiega och talangfulle mittfältaren Marcus Hansson, båda från Asmundtorps IF.

Målvakten Magnus Ringdahl är tillbaka efter att ha varit på semester och gör därmed årsdebut i IFK Malmö. Egentligen var det meningen att han skulle ha stått för Stadslaget mot Malmö FF, men då Niclas Jeppson är fortsatt sjuk, har han tvingats tacka nej.

En ny skada uppstod för några dagar sedan då Jeton Krasniqi stukade foten på träningen och han väntas bli borta i några veckor. Det enda förändringen för övrigt är att Michal Aksamit har börjat träna så nätt igen efter sin knäoperation.

Jonas Danielsson, tränare i IFK Malmö: Jag förväntar mig att vi åtminstone vinner matchen på lördag. Visst är det bara en träningsmatch, men jag vill ändå sätta lite press och jag tycker att vi ska kunna besegra Lund.

Framförallt vill jag se att linjerna som vi har tränat på fungerar. Hittills har vi mest tränat försvar, så anfallet får komma lite längre fram. Samtidigt så brukar anfallet kommer lite av sig själv om man har ett fungerande försvar.