Seger igen för P96

Det blåste verkligen friskt då IFK Malmös P96 på lördagen spelade säsongens tredje träningsmatch på Malmö Stadions konstgräs. Och liksom förra helgen så blev det seger, den här gången med 4-2 mot BKF Sarajevo.

Blerim Mullici, tränare för IFK Malmös P96:

Det var en mycket bra match från vår sida. Grabbarna hade rätt inställning och jag såg på dem direkt att de ville vinna matchen.

Matchen började också som jag ville då vi tog ledningen med både 1-0 och 2-0 genom en viss Thomas Kalam. Mycket snyggt gjorde han 1-0-målet efter ett fint passningsspel av det gula laget. Tvåan kom strax efter, samma sak fint passningsspel och 2-0 satt där.

Men Sarajevo ville inte ge upp utan dem kom tillbaka innan halvtidsvilan. De reducerade till både 1-2 och kvitterade till 2-2. Kvitteringsmålet var en snygg frispark som gick rakt in i målvaktens högra kryss.

Som sagt såg man dock på grabbarna att de verkligen ville vinna den här matchen. Vi ägde hela den andra halvleken och vann till slut matchen rättvist med 4-2.

3-2-målet gjordes av vår yngste spelare, Ahmed Fakhro. Men han ville inte nöja sig med ett mål utan han kan ha gjort ett av säsongens snyggaste då han efter en fin passning av Thomas Kalam, slog till direkt med en yttersida och lobbade över målvakten.

Jag hade faktiskt två nya spelare med i den här matchen och de visade sig båda vara riktigt bra.

Alexander Dobreva från Sarajevo var stabil där bak, kämpade rejält och lät ingen komma förbi honom. Aykut Ceylan är en mycket bra ytter som med ett bra passningsspel och snabbhet visade att han verkligen är en talangfull fotbollsspelare.

Jag är mycket nöjd med vad samtliga spelare presterade i den här matchen och det som jag var särskilt nöjd med var att vi hade ett bra passningsspel och visade Sarajevo att vi kan spela som ett lag.

IFK Malmö – BKF Sarajevo 4-2 (2-2)

Arena: Malmö Stadion, plan 4
Mål: 1-0 Thomas Kalam, 2-0 Thomas Kalam, 3-2 Ahmed Fakhro, 4-2 Ahmed Fakhro
Varningar:

IFK MALMÖ (3-3)

Alexander Pinto

Emir Rahman
Alexander Dobreva
Alexander Gharel

Ahmed Fakhro
Tarek Bekhar
Aykut Ceylan

Avbytare

Abdi Mohamed
Benhur Menghis
Mohamed Abduabdalla
Mustafa Omar
Thomas Kalam