IFK Malmö utan geist

Svårt värre verkar det vara för division 1-nykomlingen IFK Malmö att föra sina matcher. Det var därför inte heller mycket mer än 2-1-segern som gick att glädja sig åt i söndagens match mot division 3-klubben Limhamns IF.

Uselt var bara förnamnet då "gulingarna" för lite drygt två veckor sedan mötte fjolårets seriekonkurrent Lunds BK. Och om möjligt var det ännu sämre då IFK Malmö på söndagen spelade årets fjärde träningsmatch ute på Anderslövs IP.

– Det måste upp på alla håll och kanter. Vi gjorde alldeles för enkla misstag och skulle vi spela så här när serien väl har kommit igång så straffar det sig direkt, sade en rejält besviken Jimmi Olsson, tränare i IFK Malmö, till ifkmalmo.com.

Den första halvleken var väl till viss del okej. Då skapades det en del chanser, gjordes två mål och nollan var fortfarande intakt bakåt.

 • 0-1 (13): Ett riktigt solomål av Robin "Malaga" Nilsson. 30 meter från mål ryckte han sig fri från sin försvarare och hade därefter inga som helst problem att bredsida in det gula ledningsmålet.
 • 0-2 (40): Snyggt anfall där Ali Jasim drev bollen bakåt till Robin Nilsson. "Malaga" passade sedan vidare till Zoran Jovanovic, som satte bollen i mål från sin position längst ute till vänster i straffområdet.

  Matchens avslutande 45 minuter bör IFK Malmö dock glömma helt.

  Ett tafatt försvarsspel gav Limhamn en del chanser och det var därför inte helt ologiskt att de kunde reducera på ett frisparksinlägg som helt ställde IFK-målvakten Magnus Ringdahl i den 51:e minuten. Målskytt: Martin Pedersen.

  Kreatörerna Blerim Mullici och Daniel "Bato" Jovanovic, som båda kom in i halvtid, gjorde inte särskilt mycket väsen av sig. Det var således tunt framåt och chanserna i den andra halvleken, som kom först i slutminuterna, var tämligen lätträknade.

  – Man har rätt att ställa högre krav på spelarna. När vi spelar bollen som vi ska med få tillslag så skapar vi också lite lägen, men när vi bara göra saker individuellt, så fungerar det inte alls, betonade IFK-tränaren.

  Det var faktiskt så stundtals att Limhamn såg ut att vara det högre placerade laget. Limhamn spelade på bra efter sina resurser, hade ett antal heta målchanser de sista 45 minuterna och kunde mycket väl ha fått oavgjort.

  På flera håll i IFK Malmö saknades ännu en gång det rätta engagemanget.
  – Fotboll handlar ju om att springa och att göra saker tillsammans. Det duger inte att som i den andra halvleken bara spela för sig själv. Oavsett motstånd så fungerar det ju inte, menade Jimmi Olsson.

  Det som man hade pratat om före matchen fick alltså inte avsedd effekt.
  – Vi såg starka ut mot MABI, men det känns som om vi ibland tar för lätt på uppgiften och tror att vi är bättre än vad vi är. Det verkar som killarna att har svårt att ställa huvudet rätt för de måste kunna föra en match mot Limhamn.

  Ali Jasim har fått flytta runt en hel del i träningsmatcherna. Men även den här gången, till höger på innermittfältet, visade han upp sig bästa sida, och var faktiskt återigen matchens bäste spelare i IFK Malmö.

  Robin "Malaga" Nilsson som gjorde ett mål och passade fram till Zoran Jovanovics dito, mittbacken Niklas Hansson och lagkaptenen på mittfältet, Martin Abrahamsson, glimtade också till emellanåt.

  – Så segern, det snygga 2-0-målet och Ali Jasims övertygande spel är vad vi får ta med oss från den här matchen. Förutom det så är jag grymt besviken på vad vi presterade mot Limhamn, avrundade Jimmi Olsson.

  Nästa helg spelar IFK Malmö träningsmatch hemma mot Laholms FK, som förra året spelade i samma serie som "di gule".

  Text: Michael Lindholm

  Hometeam: LIMHAMNS IF
  Hometeam form: –
  Awayteam: IFK MALMÖ
  Awayteam form: 4-4-2
  Scorehalf: 0-2
  Scorefull: 1-2
  Arena: Anderslövs IP
  Crowd: 20
  Referee: Jörgen Berggren, Malmö, Michel Ekberg, Malmö, Zoran Manojlovic, Malmö
  Goal: 0-1 (13) Robin Nilsson, 0-2 (40) Zoran Jovanovic, 1-2 (51) Martin Pedersen
  Homewarning: –
  Home sent of: –
  Homempv: –
  Awaympv: –
  Hometeam Squad: –
  Hometeam Sub: –
  Awayteam Squad: Magnus Ringdahl

  Jimmie Hermansen
  Niklas Hansson
  Philip Brandgård
  Azeem Razwan

  Magnus Bönnemark
  Ali Jasim
  Martin Abrahamsson
  André Grabowski

  Robin "Malaga" Nilsson
  Zoran Jovanovic
  Awayteam Sub: Blerim Mullici (André Grabowski 46)
  Daniel Jovanovic (Magnus Bönnemark 46)
  Edin Cakovic (Zoran Jovanovic 65)
  Niclas Jeppson (målvakt)