U-laget nära oavgjort mot MFF

Efter en tråkig start med 0-2 i baken så spelade IFK Malmös U-lag upp sig betydligt i onsdagens match i Vinterligan för juniorer. Helt lyckades man dock inte komma tillbaka och Malmö FF vann till slut med 3-2 (2-1).

Alvaro Ripoll, tränare för IFK Malmös U-lag:

Vi mötte ett väldigt bra lag, ett lag som spelade en rak och tempofylld fotboll. De inledande 20 minuterna så fick vi jobba väldigt mycket med försvarsspelet, vilket vi också gjorde på ett bra sätt.

Tråkigt nog gjorde de ett mål på ett misstag där vi hamnade fel i positionerna efter en hörna. Det andra målet berodde på att vi inte lyckades rensa iväg bollen efter en hörna, så det var lite olyckligt med tanke på hur matchen höll på att utvecklas.

Efter de båda baklängesmålen så hade vi en lite bättre period, men lyckades inte hålla fast bollen och få till tempoväxling på sista tredjedelen, så vi fick alldeles för korta anfall.

Under den andra halvleken så vågade vi ha mer tålamod med bollen, spelade mer på fötterna istället för att spela rakt upp och lyckades komma in i matchen. Det skapade trygghet och gav den tempoväxling som vi ville ha för att närma oss motståndarmålet.

Vi gjorde också några byten.

 • Daniel Weclewicz provade på innermittfältet, men det fungerade inte riktigt och för lagets bästa valde vi därför att ta in Toni Parlov, som är en provspelare från FC Malmö, redan efter 20 minuters spel.
 • Edis Djugumovic ska som sagt i dagarna åka iväg på ett läger med P91-landslaget. För att spara hans krafter inför lägret så valde vi att byta ut honom efter att matchen hade pågått i en timme.
 • Våra forwards, Alaa Baker och Dzevad Nezirevic, tränade igår tisdag med A-laget. Den träningen var givetvis tuff så därför tyckte vi att det var bättre att sätta in två nya spelare istället.
 • Walid Shams gjorde en riktigt bra insats på som högeryttermittfältare, men för att få se ytterligare ett av våra nyförvärv Abdullah Jassim i aktion, så fick även han utgå efter en timmes spel.

  Jag måste passa på att berömma vår backlinje som gjorde ett otroligt bra jobb. Förutom de olycksaliga misstagen som renderade i mål, så höll de Malmö FF helt borta från straffområdet och det är starkt då det trots allt är ett av landets bästa P91-lag.

  Imorgon klockan 17:00 har vi träning i Baltiska Hallens gym. Dock kommer tre spelare, Kristoffer Bertolino och Ahmedin Sudic, som båda har imponerat som mittbackar, samt anfallaren Dzevad Nezirevic, att istället träna med A-laget.

  IFK Malmö – Malmö FF 2-3 (1-2)

  Arena: Malmö Stadion, plan 4
  Mål: 1-2 (38) Alaa Baker, 2-3 (75) Hiwa Bakhtiyar
  Varningar:

  IFK MALMÖ (4-4-2)

  Mirza Nezirevic

  Mario Djordjevic
  Kristoffer Bertolino
  Ahmedin Sudic
  George Safi

  Walid Shams
  Daniel Weclewicz
  Tobias Rosenlind
  Edis Djugumovic

  Dzevad Nezirevic
  Alaa Baker

  Avbytare

  Toni Parlov (Daniel Weclewicz 20)
  Abdullah Jassim (Walid Shams 60)
  Hedi Bakhtiyar (Edis Djugumovic 60)
  Hiwa Bakhtiyar (Alaa Baker 60)
  Patrik Ambros (Dzevad Nezirevic 60)
  Mohammed Kahidani (målvakt)