Bra DM-start för P91

Så värst många mål blev det inte på den svårbemästrade planen. Men 2-1 (1-1) för IFK Malmös P91 i den inledande DM-gruppspelsmatchen mot Stora Harrie IF räckte dock gott och väl för tränaren Marco Whittle.

Marco Whittle, tränare för IFK Malmös P91:

Det var en bra genomförd match och skulle vi ha dragit bollinnehavet så hade vi säkert haft 85 procent. Vi rullade bollen bra när vi inte stressade, men det var lite svårspelat, så skotten blev lite för tama för att det skulle kunna bli något direkt målkalas.

Edis Djugumovic, som kom ner från U-laget och var vår lagkapten i den här matchen, visade verkligen framfötterna. Då vi hade flera yngre spelare så var det viktigt att han lade ribban rätt och det gjorde han på ett utmärkt sätt.

Sedan var det roligt att se 92:orna och 93:ora som hade kommit upp för att spela med oss. Jag tror heller inte att Victor Tegstam, som gjorde en mycket bra match tillsammans med Tobias Rosenlind, förlorade en enda närkamp på innermittfältet.

IFK Malmö – Stora Harrie IF 2-1 (1-1)

Arena: Harrievallen
Domare: Sami Dhifallaoui
Mål: 1-0 (35) Sebastian Cekic, 2-1 (65) Tobias Rosenlind
Varningar:

IFK MALMÖ (4-3-3)

Ahmed Zaghmouth

Max Rogersson
Martin Sosa
Kevin Delgado
Dekan Hamatal

Tobias Rosenlind
Victor Tegstam
Mateo Mandic

Edis Djugumovic
Sebastian Cekic
Walid Shams

Avbytare

Danne Johansson (Mateo Mandic 41)
Fatos Sylejmani (Sebastian Cekic 50)
Aleksander Milutinovic (Victor Tegstam 60)
Oskar Andersson (Dekan Hamatal 70)
Josef Gashi