"Malaga" byter blått mot gult

Särskilt ovanligt är det inte nuförtiden att spelare går mellan Malmö FF och IFK Malmö. Senast i raden blev 19-årige anfallaren Robin "Malaga" Nilsson Bogdanovic som på torsdagen signerade ett treårskontrakt med "gulingarna".

Det börjar därmed bli gott om tidigare MFF-spelare i division 1-nykomlingen IFK Malmö. Nilsson Bogdanovic är den fjärde av årets sex gula nyförvärv som har spelat i den ljusblåa tröjan och flera "gamla" spelare har också varit där.

– Så jättedramatiskt var det inte mer än att jag kände att jag var klar i Malmö FF. Det var väl lite grejer som vi inte var överens om och då tyckte jag att IFK Malmö passade bäst för mig, säger Robin Nilsson Bogdanovic, som började i Lydia/Marathon, till ifkmalmo.com.

På fem träningsmatcher i den gula tröjan så har Robin gjort två mål.
– Vi har skiftat runt en del, men han har verkligen visat att han är en anfallare att räkna med. Det är också en typisk "killer", som sätter lägena när han får dem och jag tror inte att han har missat ett friläge hittills, berömmer tränaren Jonas Danielsson.

För de flesta är han känd som Robin "Malaga" Nilsson eller enbart "Malaga". Helst hade han dock enbart velat ha Bogdanovic som är hans riktiga efternamn, men då det blev Nilsson från början så har det liksom bara hängt med.

Då ifkmalmo.com ringde upp Robin vädjade han om att vi hädanefter enbart skulle använda Bogdanovic, eller båda två.
– Nilsson är faktiskt bara mitt mellannamn och det kommer från min svenske styvpappa. Bogdanovic är vad jag heter i efternamn och också vill bli kallad för. Och det då inte bara för att slippa bli förväxlad med "Tomelilla" Nilsson.

Robin Nilsson med smeknamnet "Tomelilla" var hans namne under åren i Malmö FF. "Malaga" kallades länge enbart för "Malmö" men efter ett provspel i spanska Malaga, där han faktiskt också är född, förra sommaren, så blev det ändrat.

– Jag föddes och bodde i Malaga, Spanien under mina tre-fyra första år, så det är där det ursprungligen kommer ifrån. Min biologiske pappa, som är serb, bor också fortfarande kvar därnere, berättar Robin.

Bogdanovic har han således fått efter sin far och Robins dröm är också att så småningom spela i Spanien.
– Det var klubbar från Malaga som ville ha mig redan nu, men jag tyckte att det var bäst att först gå ut skolan här hemma. Sedan är det ju heller inte helt fel att först spela på lite högre nivå i Sverige.

FOTNOT. Hädanefter kommer ifkmalmo.com att skriva Robin Nilsson Bogdanovic i texterna. Smeknamnet "Malaga" kommer också att användas växelvis, men inte i lika stor utsträckning som tidigare.

Fakta/Robin Nilsson Bogdanovic

Ålder: 19 år.
Position: Anfallare.
Familj: Mamma från Tyskland och styvpappa från Sverige.
Yrke/utbildning: Går sista terminen på Mediagymnasiet i Malmö.
Längd: 185 cm.
Vikt: 80 kg.
Klubbar: IK Lydia/Marathon (1994-1995), IF Allians (1996-1998), IK Lydia/Marathon (1999), IF Allians (2000-2001), Malmö FF (2001-2006), IFK Malmö (2007-).
Intressen: Fotboll, samt att umgås med vänner.
Varför IFK Malmö? Jag var klar i Malmö FF så efter att ha frågat tränaren där vad han tyckte så hade jag en hel del alternativ. Ett var att flytta ner till Malaga där jag också hade anbud ifrån, men jag tyckte det var bäst att gå klart skolan först. Då jag gärna ville bo kvar i Malmö och dessutom spela i division 1 så blev det IFK Malmö. Det var väl lite blandade känslor i början, men nu känns det hur bra som helst och det är ju ett ungt lag som jag har kommit till. Truppen och tränarna vi har tycker jag är bra så det ska säkert bli ett roligt år i ettan.