Det var bra fart på division 1-klubben IFK Malmö då man enkelt besegrade Laholms FK i förra helgens träningsmatch. En bättre värdemätare blir det dock förhoppningsvis i lördagens match mot Höllvikens GIF, också de från tvåan.

Startelvan (4-4-2): Magnus Ringdahl – Ali Jasim, Niklas Hansson, Ahmedin Sudic, Lirim Sali – Magnus Bönnemark, Zoran Jovanovic, Joakim Persson, Martin Abrahamsson – Blerim Mullici, Daniel Jovanovic. Avbytare: André Grabowski, Jimmie Hermansen, Michal Aksamit, Robin Nilsson Bogdanovic, Mirza Nezirevic (målvakt).

Aktuellt: Det är betydligt friskare i IFK Malmö än vad det var inför matchen mot Laholms FK. Kvar på skadelistan är dock fortfarande Jörgen Svensson (ljumsken) och Karim El hage (inte tillbaka efter korsbandsoperationen).

Saknas i lördagens match gör också målvakten Niclas Jeppson som ännu en gång har blivit sjuk. Philip Brandgård har ont i knäet och trion Azeem Razwan, Edin Cakovic och Jeton Krasniqi ska vara med i U-lagets match mot Vellinge IF.

17-årige Ahmedin Sudic spelade mittback de sista 28 minuterna mot Laholm och får i Philip Brandgårds frånvaro nu även chansen från start.

Jimmi Olsson, tränare i IFK Malmö: Vi vill göra en lika bra match till. Framförallt vill vi ha mycket boll och skapa målchanser som vi spelar oss till, inte få dem för att motståndarna gör misstag.

De har gjort rätt bra resultat i en del träningsmatcher, men man vet ju samtidigt inte riktigt vilket manskap som motståndarna har haft. Hursomhelst handlar det om att ha rätt inställning, annars kan det bli nog så svårt.