Inför Ölstykke FC – IFK Malmö

Det är knappt så att division 1-nykomlingen IFK Malmö har hunnit glömma den svaga insatsen mot GIF Nike innan det är dags för nästa match. Redan på måndagen möter nämligen "di gule" den danska Superettanklubben Ölstykke FC.

Truppen: Magnus Ringdahl, Mirza Nezirevic – Ali Jasim, Niklas Hansson, Ahmedin Sudic, Magnus Bönnemark, Joakim Persson, Martin Abrahamsson, Blerim Mullici, Jimmie Hermansen, Robin Nilsson Bogdanovic, Philip Brandgård, Edin Cakovic, Kristoffer Bertolino, Jörgen Svensson, Jeton Krasniqi, Zoran Jovanovic.

Aktuellt: En hel del ändringar har skett i IFK Malmös trupp sedan lördagens träningsmatch mot GIF Nike. Det handlar om nya skador, landslagsuppdrag och spelare som är tillbaka efter skador.

André Grabowski tvingades bryta matchen efter att ha fått en ordentlig smäll på foten och inte heller Lirim Sali (ryggsmärtor) kunde fullfölja. De missar därmed matchen mot Ölstykke, men lär vara tillbaka i träning senare under veckan.

Under i stort sett hela våren har minst en av bröderna Jovanovic saknats. Då "di gule" möter Ölstykke så är lillebror Daniel iväg på ett matchläger med P88-landslaget, medan Zoran är tillbaka efter lördagens röntgen av knäet. Det är även Jeton Krasniqi.

Jonas Danielsson, tränare i IFK Malmö: Det blir en tuff match känns det som och presterar vi lika illa som mot Nike så kommer det att bli mycket jobbigt. Samtidigt så brukar vi höja oss mot bättre motstånd.

Givetvis är det viktigt att få ett bra resultat med oss, men det är inte huvudsaken i den här matchen. Det absolut viktigaste är att vi är oerhört disciplinerade försvarsmässigt och ser till att hålla tätt.