Sämsta insatsen för året i lördags och den bästa bara två dagar senare. Division 1-nykomlingen IFK Malmö hämtade sig snabbt efter matchen mot GIF Nike och besegrade på måndagen den danska Superettanklubben Ölstykke FC med 3-1.

En träningsmatch är alltid en träningsmatch. Men det var ändå en prestation som lovar gott för fortsättningen. Faktumet att det också var danskarnas genrep inför premiären på söndag, höjde omdömet.

– Det var jävligt bra gjort av killarna och en gigantisk skillnad jämfört med hur det såg ut i lördags. Då var vi inte nöjda med mycket, men den här gången var alla huvuden och kroppar ställda på rätt sätt, sade Jimmi Olsson, tränare i IFK Malmö, till ifkmalmo.com.

Fotbollen är stundtals märklig och lite märkligt var det allt att "di gule" kunde byta skepnad på bara två dygn. Då man i helgen mötte division 2-nykomlingen Nike så liknade det mest ingenting, medan det mot Ölstykke var både fart och fläkt i spelet.

På måndagen bekom varken den knutiga gräsplanen i Ölstykke eller blåsten IFK Malmö. Särskilt under de första 45 minuterna så presterade "gulingarna" en tempofylld och trevlig anfallsfotboll.

Och utdelningen kom också.

 • 0-1 (13): Ett snyggt anfall som drevs upp av Ali Jasim på högerkanten. Via Martin Abrahamsson hamnade bollen sedan hos Blerim Mullici som trots uppbackning av två backar kunde avsluta strax utanför straffområdet.
 • 0-2 (26): Boll från Philip Brandgård till Magnus Bönnemark, som gjorde en dragning, blev fri och sedan satte bollen bredvid målvakten.

  Då tröttheten kom in i bilden och danskarna fick medvind blev den andra halvleken något sämre. Men Ölstykke tilläts dock inte skapa särskilt många målchanser och den gula segern var helt i sin ordning.

  Om nu inte ett danskt långskott från Andreas Sörensen lite oturligt ändrat riktning på Ali Jasim och ställt målvakten Magnus Ringdahl så hade IFK Malmö förmodligen lyckats hålla nollan i den här matchen.

  – Skottet kom lite överraskande, så man kan inte lasta Magnus Ringdahl, även om det kanske såg ut om han borde ha tagit det, förklarade IFK-tränaren Jimmi Olsson, som inte hade någonting direkt att anmärka på för övrigt.

  Matchens prestation var utan tvekan IFK Malmös 3-1-mål i den 83:e minuten.

 • Utkast från målvakten Magnus Ringdahl till Zoran Jovanovic på vänsterkanten.
 • Zoran slog en passning på över 50 meter till Ali Jasim på den andra kanten.
 • Ali tog sats från mittplan, sprang sig fri och avslutade i höjd med 16-meterslinjen.

  – Och det bästa av allt var att vi inte utnyttjade deras misstag, utan vi spelade oss till samtliga tre mål, som dessutom var riktigt fina. Så be om ursäkt för den här segern tänker vi definitivt inte göra, menade Jimmi Olsson.

  Frågan kvarstår dock. Hur kan det var så stor skillnad från en dag till en annan?

  – Jag hoppas att spelarna verkligen rannsakade sig ordentligt efter insatsen mot Nike. Samtidigt är det så att de brukar höja sig mot bättre lag, även om skillnaden den här gången var större än vanligt.

  Och?

  – Givetvis är det dåligt och inte särskilt proffsigt att inte kunna prestera mot sämre lag. Det är små marginaler mellan succé och fiasko, så differensen måste självklart jämnas ut och vi får absolut inte göra någon ny Nike-match.

  Fortsätter IFK Malmö som mot Ölstykke så kan det dock bli en riktigt rolig säsong.

  – Det var en träningsmatch, men vi var trots allt bättre än Ölstykke. Vi vann de flesta närkamperna, hade ett högt tempo, ett stabilt försvarsspel och skapade många målchanser, sade Jimmi Olsson.

  Malmö FF-lånet på innermittfältet, Joakim Persson, gjorde en klockren insats, utan tvivel hans bästa sedan han kom till IFK i höstas.
  – Jocke var "äckligt" bra, berömde Jimmi Olsson.

  Det andra lånet från MFF, mittbacken Niklas Hansson, höjde sig också över mängden.

  Text: Michael Lindholm

  Hometeam: ÖLSTYKKE FC
  Hometeam form: –
  Awayteam: IFK MALMÖ
  Awayteam form: 4-4-2
  Scorehalf: 0-2
  Scorefull: 1-3
  Arena: Ölstykke Idraetsanlaeg, plan 6
  Crowd: 20
  Referee: Johnnie Espersen, Köpenhamn, Flemming Schultz, Hedehusene, Erik Guldager, Virum
  Goal: 0-1 (13) Blerim Mullici, 0-2 (26) Magnus Bönnemark, 1-2 (57) Andreas Sörensen, 1-3 (83) Ali Jasim
  Homewarning: –
  Home sent of: –
  Homempv: –
  Awaympv: –
  Hometeam Squad: –
  Hometeam Sub: –
  Awayteam Squad: Magnus Ringdahl

  Ali Jasim
  Ahmedin Sudic
  Niklas Hansson
  Philip Brandgård

  Magnus Bönnemark
  Martin Abrahamsson
  Joakim Persson
  Jimmie Hermansen

  Blerim Mullici
  Robin Nilsson Bogdanovic
  Awayteam Sub: Jörgen Svensson (Ahmedin Sudic 46)
  Zoran Jovanovic (Jimmie Hermansen 55)
  Jeton Krasniqi (Martin Abrahamsson 68)
  Edin Cakovic (Blerim Mullici 69)
  Kristoffer Bertolino
  Mirza Nezirevic (målvakt)