U-laget slog Kosova IF

Det var väl inte försäsongens bästa insats, men det blev i varje fall seger för IFK Malmös U-lag i onsdagens träningsmatch mot division 5-klubben KSF Kosova IF med 3-2 (1-1). Hiwa Bakhtiyar gjorde det avgörande målet.

Alvaro Ripoll, tränare för IFK Malmös U-lag:

KSF Kosova IF visade sig vara en mycket bra division 5-klubb, med många duktiga fotbollsspelare. Det är säkert också ett lag som kommer att ta sig upp i fyran, eller åtminstone bör ha en stor chans att göra det.

Vi stod upp bra och den inledande kvarten, där vi skapade många målchanser genom våra långa uppspel från backlinjen till forwards, var riktigt bra. Samtidigt som vi var framgångsrika så fungerade inte en del korta uppspel, vilket bjöd in Kosova i matchen.

Den första halvleken var klart godkänd, men det var däremot inte den andra där vi tappade för mycket boll på mittfältet, var för raka i vårt spel, samt vågade inte ha det positionsspelet som jag hade önskat.

Jag tror dock givetvis att alla i truppen är medvetna om det, fast oavsett så får vi ändå försöka jobba med det på träningarna. Vi borde också ha haft mer tålamod så vi hade kunnat bygga upp längre anfall.

Det skapades en del målchanser i alla fall och en av dessa renderade i 3-2-målet. Segern var fullt rättvis, men vi kunde ha haft längre perioder med fin fotboll.

IFK Malmö – KSF Kosova IF A 3-2 (1-1)

Arena: Malmö Stadion, plan 4
Mål: 1-0 (30) Dzevad Nezirevic, 2-1 (60) Daniel Weclewicz, 3-2 (80) Hiwa Bakhtiyar
Varningar: Daniel Weclewicz (IFK)

IFK MALMÖ (4-3-3)

Mirza Nezirevic

Mario Djordjevic
Daniel Weclewicz
Guner Alievski
George Safi

Kristoffer Bertolino
Mohammed Ibrahim
Alaa Baker

Edis Djugumovic
Dzevad Nezirevic
Abdullah Jassim

Avbytare

Hiwa Bakhtiyar (Alaa Baker 46)
Walid Shams (Abdullah Jassim 60)
Max Rogersson (George Safi 60)
Hedi Bakhtiyar