Tuff uppgift för oprövad tränarduo

2xJ, det vill säga Jonas och Jimmi, som lystrar till efternamnen Danielsson och Olsson är tränarduon som ska få "kanariefåglarna" att flyga högt den här säsongen i division 1 Södra

Duon har tagit över efter Anders Grimberg. Både Jonas och Jimmi är ju bekant för IFK-publiken efter sina säsonger som spelare i klubben.

Som tränare är dock paret betydligt mer oprövat. Jimmi Olsson har visserligen provat på den spelande tränarrollen i Stavsten/Ymor FK, medan Jonas ställs inför sitt första tränaruppdrag någonsin.

"JimmiIfkmalmo.com fick en pratstund med Jimmi och Jonas efter träningspasset på annandag påsk.

Här får ni både frågor och svar på deras funderingar inför årets fotbollssäsong som för IFK Malmös vidkommande inleds söndagen den 15 april med bortamötet med Ängelholms FF.

Nåväl, Jimmi och Jonas. Hur ser Ni på att ta hand om ett division 1-lag med tanke på Er något tunna erfarenhet av tränaryrket?

JO: – Man kan säga att vi tog chansen när vi fick förfrågan, medan IFK-styrelsen tog risken. För både Jonas och mig känns det oerhört inspirerande. Vi ser det som en stor utmaning.

Ni har ett så kallat delat ledarskap. Hur ser ni på det?

JO: – Jonas kommer att lägga fokusering på vårt defensiva spel, jag på det offensiva. Jag tror vi kommer att komplettera varandra bra. Jonas och jag talar samma fotbollsspråk och har samma filosofi. Sedan känns det tryggt för mig att ha Jonas bredvid mig. Han kan IFK efter sina fem säsonger i klubben.

Kommer ni att ändra mycket rent taktiskt den här säsongen?

JD: – Nja, det tror jag i och för sig inte. Först och främst ska vi försöka spela en attraktiv anfallsfotboll. Det inryms mycket teknik i det här laget. Även om vi är nykomling kommer vi inte inrikta oss så mycket på motståndarna. Vi ska köra vårt eget race och tror på vår egen spelidé.

Alla tränare har ju alltid sina nyckelspelare, vad heter han i IFK Malmö?

JD: – Utan tvekan Zoran Jovanovic. Han har det mesta man kan begära av en fotbollsspelare trots sin spädda kroppsbyggnad. Zoran kommer med stor sannolikhet bli en obehaglig motståndare för de flesta lagen. Han har en enorm spelförståelse och en underbar teknik.

Hur har det sett ut under träningsmatcherna?"Jonas

JO: – Det har varit mycket upp och ner. Något som varit lite oroväckande är att vi haft svårt att föra matcherna mot lagen från de lägre divisionerna. Men vårt genrep mot Helsingborgs Södra som vi vann med 2-0 var ett kvitto på att vi är på rätt väg.

Vad har Ni för målsättning i år?

JD: – Som nykomling blir det först och främst och se till att förnya kontraktet. Skulle det gå bra under vårsäsongen får vi självklart revidera den.

Vilka lag ser Ni som seriefavoriter?

JO: – Helt uppriktigt har vi dålig koll på de andra lagen. Ska vi säga något lag blir det väl Qviding som spelade i Superettan i fjol.

Och till sist, kommer vi att få se Er som spelare i år?

JD: – Nja, det är tveksamt. Men visst skulle vi bli mycket skadedrabbat ska man aldrig säga aldrig. Förmodligen är Jimmi och jag Sveriges bollkåtaste tränarpar. Det kliar i benen under varje träningspass.