Avspark: FC Trollhättan – IFK Malmö

På tisdag den 1 maj klockan 17:00 är det avspark mellan FC Trollhättan och IFK Malmö i division 1 Södra. Vilka spelar och vilka saknas? Vad tycker tränarna? Ifkmalmo.com ger dig aktuell information om båda lagen.

TRUPPERNA

FC Trollhättan: Sevdaim Haira, Tobias Wennergren – Tobias Johansson, Per Nylander, Christian Falk, Fredrik Olsson, Michael Johansson, Petter Digneus, Kemajl Avdiu, Sasa Dobric, Robert Pettersson, Ali Mohammadian, Rikard Kapella-Karlsson, Andreas Wiklund, Leandre Ayewubo, Martin Scherdin, Rikard Nilsson.

IFK Malmö (4-4-2): Niclas Jeppson – Ali Jasim, Michal Aksamit, Niklas Hansson, Philip Brandgård – Magnus Bönnemark, Joakim Persson, Zoran Jovanovic, Martin Abrahamsson, Jörgen Svensson, Daniel Jovanovic. Avbytare: Ahmedin Sudic, Blerim Mullici, Robin Nilsson Bogdanovic, Srdjan Remetic, Magnus Ringdahl (målvakt).

AKTUELLT

FC Trollhättan: En halsinfektion har hindrat Robert Pettersson från att gå för fullt den senaste tiden. Han är också ett stort frågetecken inför matchen mot IFK Malmö och beslut om hans medverkan tas först på matchdagen.

Två spelare som båda har varit muskelskadade, Christian Falk och Martin Scherdin, är tillbaka i 17-mannatruppen.

IFK Malmö: En ofta använd klyscha är att man inte ändrar på ett vinnande lag. Och det gör heller inte IFK Malmö som jämfört med matchen mot Kristianstads FF endast har bytt reservmålvakt eftersom Magnus Ringdahl nu är tillbaka efter skada.

Undantaget Lirim Sali, som är fotskadad, och Karim El hage, som ännu inte är fulltränad efter sin korsbandsoperation, så är samtliga spelare tillgängliga för spel. Edin Cakovic (23 april) och Jimmie Hermansen (27 april) har således också till slut blivit spelklara.

TRÄNARNA TYCKER

Lars-Olof Mattsson, tränare i FC Trollhättan: Det är bara hårt jobb som kan vända på en negativ trend. Den första matchen mot Visby skulle vi inte ha förlorat, där hade vi bara otur, men den andra matchen vann Qviding rättvist.

Jag tror att det liksom i de flesta matcherna kommer att bli mycket kamp, men den fina mattan kommer också att inbjuda till bra spel. Förhoppningen är att det blir en rejäl och bra fotbollsmatch inför mycket publik. Vid samma jippo ifjol kom det 5000 åskådare.

Jonas Danielsson, tränare i IFK Malmö: Stämningen har verkligen varit på topp under veckan, men så är det ju alltid när man har fått en vinst. På träningarna har det också varit bra fart och inställning så vi ser definitivt fram emot den här matchen.

Det enda som jag vet om dem är att de spelar en fysisk fotboll med mycket långbollar. Jag tror därför att det blir en tuff match med mycket kamp, så inget finlir är att vänta. Trollhättan vill säkert ta sin första trepoängare så det blir inte någon lätt uppgift för oss.