IFK Malmö helt under isen

Det vill sig inte alls för seriefavoriten Håkanstorp/IFK Malmö i division 3 Södra. På lördagen kom den andra raka förlusten och den tredje matchen i rad utan vinst då det blev 2-3 (2-1) borta mot Hallands Nations FF.

Zonny Schmuck, tränare i IFK Malmö:

En stor del förklaringen till varför vi inte har presterat den senaste tiden är den dåliga närvaron på träningarna. Det går helt enkelt inte att spela 90 minuter utan full träning och det har visat sig på planen.

Hur jag än pusslar får tjejerna tycka vad de vill, men det går inte att komma ifrån att de måste träna ordentligt för att lyckas. Rätt inställning är ett måste för att vi ska kunna komma ur den här situationen.

Samtidigt är det märkligt att vi kan göra bra perioder i matcherna för att sedan falla ihop totalt. Första delen i respektive halvlek var vi inte alls med för att sedan komma tillbaka och spela den fotbollen som vi vet att vi kan spela.

Hallands Nations FF – Håkanstorp/IFK Malmö 3-2 (1-2)

Arena: Klostergårdens IP
Domare: Hossein Karbassi, Lund
Mål: 1-0 (9) Alva Mansten, 1-1 (25) Hanna Nilsson, 1-2 (30) Linda Green, 2-2 (53) Alva Mansten, 3-2 (84) Emma Emanuelsson
Varningar:

IFK MALMÖ (4-4-2)

Linda Carlsson

Emma Dahlstrand
Linda Sköldeborn
Nina Ericsson
Carina Björkqvist

Veronica Hansson
Ida Rahn Johansen
Linda Green
Jenny Malmström

Linn Olsson
Hanna Nilsson

Avbytare

Gunilla Kettunen (Linn Olsson 60)
Lina Ericsson (Jenny Malmström 62)
Nathali Persson (Emma Dahlstrand 75)
Maria Johansson (målvakt)