U-laget övertygade i Ängelholm

För lite drygt en månad sedan vann Ängelholms FF seriepremiären mot IFK Malmö i division 1 Södra med 2-0. Och på tisdagen möttes klubbarna igen i reservlagsserien division 1 Elit, fast med omvänt resultat, 2-0 till "di gule".

Alvaro Ripoll, tränare för IFK Malmös U-lag:

Vi mötte ett mycket bra Ängelholms FF. En klubb vars A-lag leder ettan och deras B-lag speglar också den kvalitén. Det är väldigt starka fotbollsspelare rent fysiskt och de hade en bra organisation som vi lyckades lösa med en del taktiska ingredienser i våra uppspel.

Detta ledde till att vi var mycket effektiva den sista tredjedelen och skapade en hel del målchanser. Vår 2-0-ledning i halvtid var fullt rättvis med tanke på att det enda som de skapade var två oroligheter på fasta situationer. För övrigt hade vi full kontroll.

Under andra halvlek lyfte de fram sina positioner och satte högre press. De ville inte att vi skulle ha uppspel centralt, så vi blev tvingade att ta längre vägar, men klarade av det bra eftersom vi hade god fysisk i form av Edin Cakovic, som vi utnyttjade på ett bra sätt.

Sedan var det medvetet att vi avvaktade lite grann och jobbade på omställningsspel, vilket var bra för vår del. Vi var faktiskt närmare 3-0 än en reducering från Ängelholm och Mirza Nezirevic kunde hålla nollan utan några större problem.

Det var en otroligt bra laginsats där hela laget förtjänar allt beröm som de kan få. Vi mötte som sagt ett mycket bra Ängelholms FF och lyckades också med att besegra dem på ett övertygande sätt.

Ängelholms FF – IFK Malmö 0-2 (0-2)

Arena: Ängelholms IP
Domare: Martin Andersson, Munka-Ljungby, Riz Muriqi, Klippan, Mirsad Lisinovic, Klippan
Mål: 0-1 (15) André Grabowski, 0-2 (26) Edin Cakovic
Varningar: Edin Cakovic (IFK)

IFK MALMÖ (4-3-3)

Mirza Nezirevic

Blerim Mullici
Cliff Berger
Kristoffer Bertolino
Azeem Razwan

Tobias Rosenlind
George Safi
Alaa Baker

Dzevad Nezirevic
Edin Cakovic
André Grabowski

Avbytare

Mohammad Ibrahim (Tobias Rosenlind 70)
Walid Shams (André Grabowski 75)
Aljosa Remetic (Alaa Baker 80)
Kusha Modyr