Avspark: Skövde AIK – IFK Malmö

På söndag den 27 maj klockan 16:00 är det avspark mellan Skövde AIK och IFK Malmö i division 1 Södra. Vilka spelar och vilka saknas? Vad tycker tränarna? Ifkmalmo.com ger dig aktuell information om båda lagen.

TRUPPERNA

Skövde AIK: Daniel Jönsson, Christopher Lundh – Johan Johansson, Tobias Jansson, Claes Espefält, Filip Siewertz, Jesper Holmqvist, Robert Eckerman, Gustav Karlsson, Charbel Abraham, Mårten Gustafsson, Bülent Demirbag, Oskar Nielsen, Anders Danielsson, Jakob Orlov, Johan Persson.

IFK Malmö: Niclas Jeppson, Magnus Ringdahl – Jimmie Hermansen, Michal Aksamit, Jörgen Svensson, Niklas Hansson, Magnus Bönnemark, Blerim Mullici, Daniel Jovanovic, Robin Nilsson Bogdanovic, Jeton Krasniqi, Joakim Persson, André Grabowski, Ali Jasim, Ahmedin Sudic, Edin Cakovic.

AKTUELLT

Skövde AIK: Johny David, mittfältaren, som råkade ut för en meniskskada för två veckor sedan mot Qviding blir borta resten av vårsäsongen. Höftskadade försvararen Andreas Stomberg väntas däremot vara tillbaka om någon vecka.

IFK Malmö: Tidigare i veckan kom Zoran Jovanovics dom för utvisningen mot FC Trollhättan den 1 maj. Och som väntat blev det ytterligare en match för Zoran som därmed missar söndagens bortamatch mot Skövde AIK.

Under torsdagsträningen så kände försvararen 17-årige försvararen Kristoffer Bertolino av smärtor i benhinnorna. Han tvingades stå över fredagens träningspass och är heller inte aktuell för spel mot Skövde.

TRÄNARNA TYCKER

Gudmundur Magnusson, tränare i Skövde AIK: Jag har goda vibrationer inför denna match. Vi har visat mycket bra form på sistone och träningarna har sett bra ut, så jag hoppas att vi också kan ta med oss det till morgondagens match.

För oss ligger koncentrationen i första hand på att få det egna spelet att fungera. Vi brukar alltså inte kolla jättemycket på vad motståndarna gör, men lite grann vet vi trots allt och IFK Malmö såg vi senast mot Qviding.

Jonas Danielsson, tränare i IFK Malmö: Det har varit ganska rörigt i veckan med en avstängning, småskavanker och annat som stört. Vi har fortfarande lite att fundera på och vi vet därför ännu inte vilka som startar på söndag mot Skövde.

Bara för att vi ligger strax före dem i tabellen så har vi ingen anledning att sväva iväg. Skövde är liksom vi nykomlingar och därför bör det också vara ett hungrigt lag. Så jag räknar kallt med att det blir en tuff match och att vi verkligen får bekänna färg igen.